Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2024,
22.49

Osveženo pred

10 ur, 43 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Natisni članek

Toulouse Miha Zajc Monaco Marseille PSG Reims Luka Elsner francosko prvenstvo

Nedelja, 27. 10. 2024, 22.49

10 ur, 43 minut

Francosko prvenstvo, 9. krog

PSG osvojil trdnjavo v Marseillu, Elsner prvič izgubil doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Luka Elsner | Luka Elsner je izgubil prvič na domači zelenici z Reimsom v francoskem prvenstvu. | Foto Guliverimage

Luka Elsner je izgubil prvič na domači zelenici z Reimsom v francoskem prvenstvu.

Foto: Guliverimage

Slovenski nogometni strateg Luka Elsner je v 9. krogu francoskega prvenstva z Reimsom doma izgubil proti Brestu (1:2), ki mu gre imenitno v ligi prvakov, kjer je na visokem petem mestu. Vodilni PSG je v velikem derbiju v nedeljo zvečer v gosteh odpravil vnetega rivala Marseille s 3:0. Miha Zajc je s Toulousom v nedeljo ugnal zadnjeuvrščeni Montpellier s 3:0 in se dvignil z mest, ki ob koncu sezone vodijo v drugoligaško tekmovanje.

Kylian Mbappe PSG
Sportal PSG in Mbappe najverjetneje na sodišče

Slovenski strateg Luka Elsner je z Reimsom v 9. krogu elitne francoske lige izgubil proti Brestu z 1:2. Tekma se za Reims ni začela dobro, saj je Brest hitro povedel z 2:0. Zadela sta Romain Faivre v četrti minuti z bele pike in Mama Balde v 18. Joseph Okumu je gostiteljem vrnil upanje v 29. minuti z golom za 1:2, a je v izenačeni tekmi takšen izid ostal do konca. Reims, ki ostaja pri 14 točkah, je prvič v sezoni izgubil doma, Brest, ki ima 13 točk, pa prvič zmagal v gosteh.

Pred tem je predzadnji Angers gostil St. Etienne in ga premagal s 4:2 ter tako kot zadnji prišel do prve zmage v sezoni. V večerni tekmi je Lens doživel svoj prvi poraz v sezoni. Z 2:0 ga je ugnal Lille, oba zadetka pa so gosti dosegli šele v sodniškem dodatku. Najprej je Jonathan David v 98. minuti zadel z bele pike, v 102. pa je Mohamed Bayo postavil končni izid.

Na derbiju v Marseillu je končni rezultat postavil Bradley Barcola. | Foto: Reuters Na derbiju v Marseillu je končni rezultat postavil Bradley Barcola. Foto: Reuters

Nedeljski vrhunec je bil derbi vodilnega Paris Saint-Germaina, ki ima zdaj 23 točk, in tretjeuvrščenega Marseilla, ki zaostaja za šest točk po porazu z 0:3. Parižani so vse tri gole dosegli v prvem polčasu, enega tudi prvi strelec lige Bradley Barcola, ki je zdaj pri osmih golih. Pri Marseillu je bil že v 20. minuti izključen Amine Harit.

Na uvodni nedeljski tekmi sta se Lyon in Auxerre razšla brez zmagovalca, bilo je 2:2. Miha Zajc je s Toulousem prišel do prepričljive zmage pri Montpellieru. Junak srečanja je bil Zakaria Aboukhlal, ki je goloma v 5. in 8. minuti dodal še podajo za tretjega, ki ga je v 27. dosegel Joshua King. Zajc je srečanje začel na klopi, vstopil pa je v 78. minuti. Nice je po preobratu z 2:1 ugnal Monaco in mu preprečil, da bi se vsaj do poznih večernih ur prebil na vrh prvenstvene lestvice.

Francosko prvenstvo, 8. krog:

Petek, 25. oktober:

Sobota, 26. oktober:

Nedelja, 27. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

8 – Barcola (PSG)
6 – David (Lille), Greenwood (Marseille)
5 – Davitashvili (St. Etienne), Guessand (Nice), Nakamura (Reims), Santos (Stresbourg)
4 – Dembele (PSG), Lee Kang-In (PSG), Tomaz de Lima (Marseille), Traore (Auxerre)
...

PSG
Sportal Konec Elsnerjevega niza, Zajc do remija, Marseille s petardo, PSG na vrhu
Abdelaziz Barrada
Sportal Tragično je umrl v starosti 35 let
 
Ne spreglejte