Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2019,
20.55

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

PSG francosko prvenstvo Nantes Rene Krhin

Sreda, 17. 4. 2019, 20.55

5 let

Francosko prvenstvo, 28. krog (zaostala tekma)

Parižani bodo morali še malo počakati, Krhinovi do prve zmage po 15 letih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Kylian Mbappe | Kylian Mbappe, s 27 goli prvi strelec francoskega prvenstva, se ni znašel na seznamu za tekmo z Nantesom. | Foto Reuters

Kylian Mbappe, s 27 goli prvi strelec francoskega prvenstva, se ni znašel na seznamu za tekmo z Nantesom.

Foto: Reuters

Nogometaši PSG so v zaostali tekmi 28. kroga francoskega prvenstva v zelo oslabljeni zasedbi z 2:3 izgubili v Nantesu. Če bi proti ekipi Reneja Krhina, ki je bil na klopi Nantesa, osvojili vsaj točko, si bi tudi matematično zagotovili naslov francoskega prvaka. Že šestega v zadnjih sedmih sezonah!

Pariški klub, ki je v tej sezoni pričakoval bistveno več od lige prvakov, a nato evropsko sezono presenetljivo končal že v osmini finala (izpad proti Manchester Unitedu), tudi po drugi zaključni žogi ni potrdil naslova prvaka. Po hudem porazu v nedeljskem derbiju pri Lillu (1:5), ki se mu nasmiha drugo mesto in nastop v ligi prvakov v sezoni 2019/20, so izgubili še drugič zapored.

Po najhujšem porazu po letu 2000 še bolnišnica

Izbranci Thomasa Tuchla imajo pred Lillom kar 17 točk prednosti. | Foto: Reuters Izbranci Thomasa Tuchla imajo pred Lillom kar 17 točk prednosti. Foto: Reuters Izbranci Thomasa Tuchela so se v Nantes odpravili z oslabljeno zasedbo. Seznam poškodovanih igralcev je bil poln že prej, v nedeljo pa sta se poškodovala še Thiago Silva in Thomas Meunier. V nedeljo je v Lillu za nameček prejel rdeči karton Juan Bernat, ki je danes počival zaradi kazni, podobna usoda pa je zaradi petega prejetega rumenega kartona v tej sezoni doletela Marca Verrattija.

Na seznamu poškodovanih sta tudi Urugvajec Edinson Cavani in Argentinec Angel di Maria, pričakovano pa je manjkal tudi prvi zvezdnik Neymar. Brazilec se je resda po treh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe stopala vrnil na trening, a je dvoboj v Nantesu vseeno izpustil.

Trener Nantesa Vahid Halilhodžić Reneju Krhinu ni podal priložnosti za nastop. | Foto: Reuters Trener Nantesa Vahid Halilhodžić Reneju Krhinu ni podal priložnosti za nastop. Foto: Reuters

PSG je v nedeljo izkusil najhujši poraz v francoskem prvenstvu po letu 2000. Za Parižane je bil to prvi poraz proti Nantesu po letu 2004. Na zadnjih 17 tekmah do danes se je vedno veselil popolnega izkupička in je premagal kanarčke. Slovenski reprezentant Rene Krhin je pozdravil poškodbo gležnja, svoje priložnosti na klopi za rezerve pa ni dočakal.

Sportal Rekord sezone Iličića in soigralcev, ki pa jim po tekmi ni bilo do smeha

Francosko prvenstvo, 28. krog (zaostala tekma):

Lestvica:

Najboljši strelci:

27 - Mbappe (PSG),
19 - Pepe (Lille),
17 - Cavani (PSG),
13 - Khazri (St. Etienne), Neymar (PSG), Thauvin (Marseille),
...
- Berić (St. Etienne) ...
Ne spreglejte