Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 5. 2016,
7.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Karim Benzema Didier Deschamps Euro 2016 Francija

Petek, 13. 5. 2016, 7.49

6 let, 6 mesecev

Evropo napadajo z zvezdniško zasedbo brez Benzemaja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Selektor francoske nogometne izbrane vrste Didier Deschamps je izbral 23 kandidatov, s katerimi se bo predstavil na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo potekalo na domačih tleh. Na seznamu ne manjka znanih imen, manjka pa napadalec Reala Karim Benzema.

Francoski nogometaši so evropsko prvenstvo osvojili dvakrat. Leta 1984 so bili najboljši na domačih tleh, 16 let pozneje pa so se izkazali še v Belgiji in na Nizozemskem (2000). Letos bodo naskakovali tretji naslov, ponovno na krilih domačega občinstva, s katerim so v preteklosti osvojili že dve tekmovanji (EP 1984 in SP 1998).

Francoski selektor Didier Deschamps je določil 23 potnikov na prvenstvo. "Ko izbiraš ekipo za nastop na velikem tekmovanju, ne izbiraš najboljših igralcev, ampak poskušaš sestaviti najboljšo ekipo," je pojasnil nekdanji francoski reprezentant, ki v ekipo pričakovano ni uvrstil Karima Benzemaja. Napadalec madridskega Reala se je lani zapletel v številne afere, najbolj pa je odmevala tista z izsiljevanjem reprezentančnega soigralca Mathieuja Valbuene zaradi zasebnega videoposnetka z vročo vsebino.

Griezmann in Varane se bosta pridružila najpozneje

Med kandidati ne manjka zvezdnikov, ki bodo letos osvajali naslove v najmočnejših evropskih ligah. Francoske barve bosta na Euru zastopala tudi Oblakov soigralec pri Atleticu Antoine Griezmann in branilec Reala Raphaël Varane, ki se bosta 28. maja v Milanu srečala v finalu lige prvakov. 

Antoine Griezmann (desno) bo 28. maja v Milanu poskušal Atleticu priigrati evropsko krono. | Foto: Antoine Griezmann (desno) bo 28. maja v Milanu poskušal Atleticu priigrati evropsko krono.

Na seznam sta se uvrstila tudi izkušeni napadalec André-Pierre Gignac, ki je klubsko srečo našel v Mehiki, in branilec Barcelone Jeremy Mathieu, ki je odpravil zdravstvene težave. Zaradi poškodbe stegenske mišice na Euru ne bo nastopil Mathieu Debuchy, posojen nogometaš Arsenala na začasnem delu v Bordeauxu.

Francija bo do začetka evropskega prvenstva odigrala dve prijateljski tekmi. Najprej se bo pomerila s Kamerunom (30. maja v Nantesu), 4. junija pa se bo v Metzu udarila še s Škotsko.

Seznam udeležencev EP 2016 (23):

Vratarji: Benoît Costil (Rennes), Hugo Lloris (Tottenham, Ang), Steve Mandanda (Marseille)

Branilci: Lucas Digne (Roma, Ita), Patrice Évra (Juventus, Ita), Christophe Jallet (Lyon), Laurent Koscielny (Arsenal, Ang), Eliaquim Mangala (Manchester City, Ang), Jérémy Mathieu (Barcelona, Špa), Bacary Sagna (Manchester City, Ang), Raphaël Varane (Real Madrid, Fra)

Zvezni igralci: Yohan Cabaye (Crystal Palace, Ang), Lassana Diarra (Marseille), N'Golo Kanté (Leicester City, Ang), Blaise Matuidi (Paris St. Germain), Paul Pogba (Juventus, Ita), Moussa Sissoko (Newcastle, Ang)

Napadalci: Kingsley Coman (Bayern München, Nem), André-Pierre Gignac (Tigres, Meh), Olivier Giroud (Arsenal, Ang), Antoine Griezmann (Atletico Madrid, Špa), Anthony Martial (Manchester United, Ang), Dimitri Payet (West Ham, Ang)

Na čakanju: Alphonse Aréola (Villarreal, Špa), Hatem Ben Arfa (Nice), Kévin Gameiro (Sevilla, Špa), Alexandre Lacazette (Lyon), Adrien Rabiot (Paris St. Germain), Morgan Schneiderlin (Manchester United, Ang), Djibril Sidibé (Lille), Samuel Umtiti (Lyon)

Tekme Francije v skupinskem delu EP 2016: Francija – Romunija (10. junij, St. Denis), Francija – Albanija (15. junij, Marseille), Francija – Švica (19. junij, Lille) 

Ne spreglejte