Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
16.05

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A Fiorentina Inter Samir Handanović

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 16.05

5 let, 1 mesec

Tretji polčas po dvoboju v Firencah

Handanović zapustil Toskano jezen in frustriran #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Fiorentina Inter Samir Handanović | Samir Handanović je moral na gostovanju v Firencah kar trikrat po žogo v mrežo. | Foto Reuters

Samir Handanović je moral na gostovanju v Firencah kar trikrat po žogo v mrežo.

Foto: Reuters

Inter in Fiorentina sta v nedeljo zvečer poskrbela za pestro tekmo, ki bo zaradi spornih sodniških odločitev še dolgo odmevala. Kapetan Interja Samir Handanović je bil na dobri poti, da se v Firencah razveseli pomembne zmage v boju za najvišja mesta. Še globoko v sodnikovem podaljšku je vodil 3:2, nato pa je Jordan Veretout po sporni odločitvi, ki je razburila Milančane, izenačil. Pisala se je 101. minuta!

Paulo Dybala
Sportal Juventus hiti novemu naslovu naproti, Handanović brez zmage ostal v 101. minuti

Inter nedeljskega gostovanja v Toskani ni začel najbolje. Ekspresno je prejel zadetek. Njegova mreža se je zatresla že v uvodni minuti, a ga to ni kaj prida zmotilo. Hitro je izenačil, nato zadel v polno še dvakrat in povedel z visokih 3:1. V polno so zadeli Matias Vecino, Matteo Politano in Ivan Perišić, nato pa je sledil preobrat.

Vrhunci dvoboji v Firencah:

Na dvoboju, kjer se je sodnik kar trikrat odločil za pomoč VAR, med drugim je razveljavil tudi zadetke Fiorentine, je Luis Muriel v 74. minuti atraktivno s prostega strela znižal na 2:3. To je bil z naskokom najlepši zadetek na tekmi, Handanović pa je po tekmi priznal, da je Kolumbijcu pomagal veter, ki je dodatno dvignil in pospešil let žoge, nato pa so črno-modri zadržali silovite napade gostiteljev. Vse do enajste minute sodnikovega podaljška, ko je po dolgem odločanju, trajal je kar pet minut, postavil končni rezultati Jordan Veretout. Francoz je hladnokrvno zadel v polno z bele točke, pred tem pa je odločitev o kazenskem udarcu dodobra razhudila goste.

Zadnji zadetek Fiorentine razburil Milančane

Glavni sodnik Rosario Abisso je globoko v sodnikovem podaljšku pokazal na belo točko. | Foto: Reuters Glavni sodnik Rosario Abisso je globoko v sodnikovem podaljšku pokazal na belo točko. Foto: Reuters Televizijski posnetek ni dobro razjasnil, kam je zadela žoga branilca Interja Danila D'Ambrosia. Sodnik je ocenil, da je igral z roko, Milančani so zatrjevali, da ga je žoga zadela zgolj v prsa. Sodnik Rosario Abisso je pokazal na belo točko, nato pa se odločil, da bo to preveril s pomočjo VAR.

Odločitev je obveljala, Veretout pa je premagal Handanovića in navdušil navijače Fiorentine. Po letu 2004, ko je Opta začel upoštevati tudi to statistično prvino, v serie A zadetek še ni padel tako pozno.

V taboru Interja po razburljivem dvoboju niso skrivali nezadovoljstva ob razpletu in zadnji odločitvi sodnika. ''Vsi so lahko videli, da je bil najprej storjen prekršek nad D'Ambrosiem, nato pa sodnik sploh ne bi smel dosoditi najstrožje kazni,'' je Handanović povedal po tekmi v mikrofon Sky Sport Italia.

Inter vztraja na tretjem mestu, a ...

Inter se bo prihodnji konec tedna pomeril s Cagliarijem. | Foto: Reuters Inter se bo prihodnji konec tedna pomeril s Cagliarijem. Foto: Reuters ''Ni niti potrebe, da bi to omenjal. Saj so lahko vsi videli in se prepričali na lastne oči. Zaradi tega smo zdaj jezni, frustrirani. Izgubili smo dve točki, a glede tega ne moremo narediti nič,'' je kapetan Interja opisal nemoč.

Ljubljančan je šel v pogovoru za klubsko televizijo Inter TV še dlje in pojasnil, da je po tekmi izmenjal nekaj besed z delivci pravice. ''Dejal sem jim, da ni bilo kazenskega udarca. Igralec Fiorentine Cristiano Biraghi mi je takrat prikimal,'' je zaupal.

Inter ostaja na tretjem mestu, njegova prednost pred Milanom in Romo pa znaša le še dve oziroma tri točke. Konec prihodnjega tedna se bo pomeril s Cagliarijem, na katerem zaradi poškodbe ne bo Valterja Birse, nato pa čaka Inter prva tekma osmine finala evropske lige proti Eintrachtu iz Frankfurta.

Samir Handanović
Sportal Verbič v London, Handanović v Frankfurt, Stojanović v Lizbono
Ne spreglejte