Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
20. 2. 2008,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 20. 2. 2008, 9.21

8 let

Finale pred finalom

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sredo se bosta v Londonu v prvi tekmi osmine finala nogometne lige prvakov pomerila Arsenal, ki v tej sezoni blesti, in branilec naslova v najprestižnejšem evropskem klubskem tekmovanju Milan.

Na štadionu Emirates v Londonu se obeta tekma, ki je, glede na formo Arsenala in bogato tradicijo Milana, po mnenju mnogih finale pred finalom. V domačem prvenstvu Londončani blestijo, a jih je nekoliko omajal boleč poraz proti Manchestru Unitedu v pokalnem tekmovanju konec tedna (0:4). Toda navijači trenutno vodilne ekipe angleškega prvenstva so boljše volje, ko se spomnijo na dejstvo, da jih v evropskih pokalih še nikoli ni izločilo nobeno italijansko moštvo. Izgubili so le evropski superpokal leta 1994. In kdo je bil takrat nasprotnik? Prav Milan, ki je v Londonu remiziral z 0:0, pred domačimi navijači pa zmagal z 2:0 in osvojil prestižno lovoriko. Obeta se zanimiva tekma, v kateri bodo o končnem zmagovalcu odločale malenkosti. Odločitev bo gotovo padla šele na povratni tekmi v Italiji, v britanski prestolnici se bo igral šele prvi polčas zanimivega dvoboja.

Arsenal se zanaša tudi na statistiko zadnjih evropskih tekem pred domačimi navijači. Na zadnjih štirih v Londonu je zmagal, izgubil pa ni že 19 tekem zapored.

Tudi rdeče-črni sicer nimajo najboljši spominov na zadnjo tekmo, ki so jo odigrali. Proti skromni Parmi so v soboto le remizirali brez zadetkov. Toda štirikratni evropski prvaki v ligi prvakov kažejo povsem drugi obraz, kar so v zadnjih letih velikokrat dokazali. Nenazadnje so branilci naslova.

''Imeli smo najtežji možni žreb. Igramo proti prvaku, ki je vselej odličen. Toda vseeno verjamem v uspeh. Doma moramo zmagati. Naredili bomo vse, da nam uspe. Zdaj bomo videli, česa smo res sposobni v Evropi. Je pa jasno, da bomo morali pokazati eno najboljših predstav, ki smo jih zmožni. Če ne bo tako, se nam slabo piše,'' pred tekmo pravi francoski strokovnjak na klopi londonskega kluba Arsene Wenger.

Oba trenerja imata pred začetkom tekme težave z vratarji. V londonski ekipi je vprašljiv Manuel Almunia, medtem ko so skrbi Carla Ancelottija še nekoliko večje. Brazilec Dida je poškodovan že nekaj časa, zdaj pa se z zdravstvenimi težavami ubada še Željko Kalac in vprašanje je, ali bo lahko nastopil. Nekoliko vedrejša je novica, da se v moštvo vračata Brazilca Kaka in Alexandre Pato. Pri Arsenalu si največ obetajo od napadalnega dvojca Eduardo - Emmanuel Adebayor ter odličnega ofenzivnega vezista Cesca Fabregasa, medtem ko ''sveto trojico'' pri Milančanih sestavljajo že omenjeni Kaka ter vezista Andrea Pirlo ter Clarence Seedorf, ki bo v ligi prvakov nastopil že 130. in postal rekorder med Nizozemci.

Ne spreglejte