Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
31. 5. 2011,
7.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Slovenija Ferski otoki kvalifikacije

Torek, 31. 5. 2011, 7.34

8 let, 5 mesecev

Fersko opozorilo iz leta 2000

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometaši bodo sedmo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 odigrali v petek na Ferskih otokih, s katerimi so se doslej pomerili trikrat.

Ferski otoki so zagotovo avtsajder kvalifikacijske skupine C, kar kaže tudi trenutni položaj na lestvici. Z zgolj točko s petih dosedanjih tekem so prikovani na zadnje mesto. A ekipa Matjaža Keka si v Toftirju ne bo smela privoščiti niti kanček podcenjevanja. Ne nazadnje so Ferski otoki v zadnji domači kvalifikacijski tekmi točki odščipnili Severni Irski (1:1), še kako svež pa je tudi spomin slovenskih navijačev na september 2000, ko so na gostovanju, ki Roberta Korena in druščino čaka v petek, v prvi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2002 ostali brez dveh načrtovanih točk. To je bila prva tekma ekipe Srečka Katanca po zelo odmevnem nastopu na evropskem prvenstvu na Nizozemskem in v Belgiji, v kateri je Slovenija po zadetkih Saše Udoviča in Milana Osterca v 87. minuti vodila že z 2:0, a nato doživela hladen tuš. Domačini so zabili dva gola, drugega v tretji minuti sodnikovega podaljška, in poskrbeli za veliko presenečenje. Remi z 2:2.

Druga medsebojna tekma petkovih nasprotnikov je bila povsem ob koncu istih kvalifikacij, ko je Slovenija na štadionu za Bežigradom v zadnji tekmi rednega dela nujno potrebovala zmago. Močno zdesetkana zasedba Katanca, manjkal je tudi prvi zvezdnik Zlatko Zahovič, je zlahka prišla do zmage in zmagala s 3:0. Junak tekme je bil Nastja Čeh, ki je v odsotnosti prvega zvezdnika Zahoviča našel mesto v prvi postavi, z zadetkom pa se je izkazal tudi debitant Senad Tiganj, ki je zadel malce po vstopu na igrišče.

Tretja medsebojna tekma Slovenije in Ferskih otokov seže dobre pol leta v preteklost, ko se je Kekova zasedba v tretji tekmi kvalifikacij za EP z otoškimi nogometaši pomerila v Stožicah in jih povsem nadigrala. Nesporni junak tekme je bil Tim Matavž, ki je zabil prve tri gole na tekmi, s katerimi je še vedno najboljši strelec slovenske reprezentance v teh kvalifikacijah. Enkrat sta se med strelce vpisala Milivoje Novakovič in Zlatko Dedič.

Ne spreglejte