Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
8. 12. 2011,
8.47

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alex Ferguson Nemanja Vidić Manchester United Basel

Četrtek, 8. 12. 2011, 8.47

1 leto, 1 mesec

Ferguson: Pogrešali bomo ligo prvakov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
''Rdeči vragi'' so po angleškem ligaškem pokalu izpadli še iz lige prvakov. Tokrat so računali na najmočnejšo postavo, a jih je zasenčil Basel. Srb Nemanja Vidić je utrpel resno poškodbo kolena.

Manchester United se je v minuli sezoni uvrstil v finale lige prvakov. Pred začetkom sezone je spadal v ožji izbor favoritov za najvišja mesta, nato pa presenetljivo (šele tretjič v zgodovini lige prvakov) pokleknil že v skupinskem delu. Prehitela sta ga Benfica in Basel. Tekmeca, ki ju Manchester United ni uspel premagati niti enkrat. Če so Fergusonovi izbranci s Portugalci dvakrat remizirali, pa so s švicarskim prvakom doživeli še večje razočaranje.

Na Old Traffordu so si v izdihljajih srečanja stežka priigrali točko, na štadionu St. Jakob Park, kjer jim je za osmino finala zadoščala že točka, pa ostali praznih rok. Izgubili so z 1:2. ''Razočarani smo. Žogo smo imeli v svojih nogah, si priigrali veliko priložnosti, zlasti v zadnjih 30 minutah, zaključek pa nas je pustil na cedilu. Bili smo nepazljivi in plačali kazen. Ligo prvakov bomo pogrešali, saj je to najboljše tekmovanje na svetu,'' je bil po nepričakovanem porazu v Švici šokiran Alex Ferguson. Izkušeni Škot, ki vodi Manchester United že vrsto let, je na lastni koži izkusil že veliko neuspehov. Po porazu v Baslu je napovedal, da bo razočaranje skušal uporabiti za dodatno motivacijo, s katero bi klub reševal sezono na preostalih frontah, kjer bo še tekmoval. V domačem prvenstvu je na drugem mestu, v Evropi pa bo nadaljeval pot v ligi Europa. ''Zdaj bomo tekmovali v ligi Europa, ki je z Unitedom še nisem izkusil. Morali se bomo sprijazniti s tem, da bomo igrali v Evropi ob četrtkih, v Angliji pa v nedeljo. To bo kazen za neuspeh v ligi prvakov,'' je še izpostavil škotski strateg, ki bo v nadaljevanje sezone vstopil brez pomembnega obrambnega nosilca. V zaključku prvega polčasa si je koleno poškodoval Srb Nemanja Vidić, zdravniške napovedi pa niso optimistične, saj naj bi šlo za resno poškodbo. Zaradi zdravstvenih težav so morali dvoboj v Baslu izpustiti trije napadalci Man Utd (Hernandez, Berbatov in Owen), Wayne Rooney pa v sredo ni bil strelsko razpoložen. V prvem polčasu je zapravil lepo priložnost za izenačenje in prispeval delež k enemu najbolj šokantnih večerov v ''moderni'' evropski zgodovini Man Utd.

''Manchester United se je v sredo soočil z realnostjo. Z igralci kot so Phil Jones, Chris Smalling ali Ahsley Young, kaj več tudi ni možno,'' je nekdanjemu ''šefu'' namenil kritiko Irec Roy Keane. Nekdanji kapetan ''rdečih vragov'' slovi po ostrem jeziku, Ferguson pa mu je v mirnem tonu odgovoril: ''Tudi on je imel priložnost, da se dokaže kot trener. Naša naloga ni tako lahka, kot se zdi na prvi pogled.'' V sredo sta tako pot v ligi prvakov zaključila oba predstavnika iz Manchestra. Morda se srečata v izločilnih dvobojih v ligi Europa ...

Ne spreglejte