Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
5. 5. 2011,
8.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester United Alex Ferguson Barcelona liga prvakov

Četrtek, 5. 5. 2011, 8.28

7 let, 12 mesecev

Ferguson: Lahko osvojimo ligo prvakov

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Man. Uniteda so tudi na drugi polfinalni tekmi lige prvakov slavili proti Schalkeju in se brez težav uvrstili v finale, ki 28. maja na Wembleyju. Tam jih čaka slovita Barcelona.

Glavni trener ''rdečih vragov'' je drugo polfinalno srečanje proti Nemcem začel z zelo spremenjeno postavo. Zamenjal je kar osem igralcev, v primerjavi z začetno postavo, ki je začela v nedeljo prvenstveno tekmo proti Arsenalu. Pogled na obrambno linijo Uniteda (O'Shea, J. Evans, Smaling, Rafael), je pred začetkom tekme vnesel, kar nekaj živčnosti v glave navijačev ''rdečih'', a vse dvome, katera ekipa bo napredovala v veliki finale, je v 26. minuti razjasnil prvi igralec tekme Ekvadorec Antonio Valencia. Man Utd je v seštevku obeh tekem polfinala slavil s 6:1 (2:0, 4:1) in tako rekoč s pol moči odpravil moštvo iz Gelsenkirchna.

Škot nemirno spal

Slavni škotski trener Sir Alex Ferguson, ki je s svojo tako rekoč B postavo ubil dve muhi na en mah – uvrstil se v finale LP in seveda spočil svoje najpomembnejše igralce pred nedeljskim velikim obračunom s Chealsejem –, je po tekmi priznal, da je s tem zelo veliko tvegal, a se je na koncu vse dobro izšlo:''V noči pred povratno tekmo z ''rudarji'' sem se štirikrat zbudil in na list papirja pisal različne postavitve. Kot vidite sem naredil pravo potezo. Na moje fante sem res ponosen. Ko sem delal analize posameznih igralcev in bil v dvomih, koga uvrstiti v ekipo, sem si sam pri sebi rekel: vsak je igralec Manchester Uniteda, tukaj je z razlogom, zakaj ga potem nebi mogel uvrstiti v prvo moštvo? Res je, da ko gre za polfinale tako velikega tekmovanja, se ponavadi ne 'igra' ter se gre v tekmo z najboljšimi možmi. Vesel sem, da smo uspeli dokončati posel. Dokončali smo ga z odliko.''

Uvrstitev v finale uspeh, zmaga le-tega obveza

Veliki finale elitne lige prvakov bo v soboto 28. maja na Wembleyju, kjer se bodo ''rdeči vragi'' skušali maščevati Kataloncem za poraz v Rimu 2009. ''Treba je biti korekten in moram reči, da je Barcelona trenutno najboljša ekipa na svetu. Tukaj ni nobenega dvoma. Igrajo odličen nogomet in veselje jih je gledati,'' je bil poln pohval na račun Barcelone ''Fergie''. Škot je še potarnal, da mu je v dosedanjih finalih v tem tekmovanju kot po pravilu manjkal kakšen ključen igralec, a sedaj ima na voljo vse: ''Pričakujemo lahko izjemno finale. Upam, da bom imel tako kot sedaj zdrave vse igralce. Spomnim se leta 99', ko smo finale proti Bayernu igrali brez Royja Keana in Paula Scholesa. Podobno je bilo tudi v Rimu, ko smo bili brez za nas takrat izjemno pomembnega vezista Darrena Fletcherja. Tokrat imam na voljo vse igralce in to je velikanska prednost. Liga prvakov je najmočnejše klubsko tekmovanje na svetu. Tukaj tekmujejo vse najboljše ekipe. Že uvrstitev v veliki finale je sama po sebi uspeh, a vse to kmalu zbledi, če na koncu ne slaviš.''

Tretji finale v zadnjih štirih letih

United se je po zmagi nad ''rudarji'' še tretjič v zadnjih štirih letih največjega klubskega tekmovanja uvrstil v veliki finale. Leta 2008 so v Moskvi po enajstmetrovkah premagali londonski Chelsea, leto kasneje so v Rimu klonili z Barcelono. Lani pa jih je kot je znano v četrtfinalu izločil Bayern.''Doseči tretje finale v tako kratkem času je res fantastičen dosežek, vendar se s tem seveda ne bomo zadovoljili. Naredili bomo vse, da bomo konec maja na Wembleyju mi tisti, ki bodo dvignili pokal. Verjamem v mojo ekipo, katera je zelo odločna, ima izredno željo po uspehu ter kar je najpomembneje, nikoli se ne preda. Mislim, da lahko gremo do konca in osvojimo ligo prvakov,'' je prve vtise ob uvrstitvi v finale strnil ''Fergie''.

United in Barca že dvignila evropski pokal na Wembleyju

Na londonski prelep štadion Wembley, ki sprejme 90.000 gledalcev, imata oba letošnja finalista Manchester United in Barcelona izjemno lepe spomine. Oba sta namreč prav na njem prvič dvignila pokal za zmagovalce lige prvakov. Unitedu je to uspelo že leta 1968 po zmagi nad Benfico, Barceloni pa leta 1992, ko so premagali Sampdorio.

Ne spreglejte