Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
12.36

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić Robert Berić Gregor Balažic Tim Matavž Samir Handanović Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Mišo Brečko Bojan Jokić Dominic Maroh Boštjan Cesar Branko Ilić Martin Milec Miral Samardžić Andraž Struna Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Dejan Lazarević Andraž Kirm Rene Krhin Rajko Rotman Dalibor Stevanović Roman Bezjak Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Nejc Pečnik Goran Šukalo Elvis Bratanović

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 12.36

1 leto, 5 mesecev

Evropo stresla slovenska eksplozija (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Večina slovenskih nogometnih legionarjev povzroča selektorju Srečku Katancu sladke skrbi, saj so deževali zadetki. Dosegli so jih Berić, Bratanović, Dedić, Iličić, Kampl, Kirm, Pečnik in Šukalo.

Samir Handanović: Inter je v prvi italijanski ligi po treh sušnih krogih le izkusil sladkost zmage. Na gostovanju je ugnal Ceseno z 1:0. Zadetek za tri točke je z bele točke dosegel Argentinec Mauro Icardi, gosti so imeli 60 minut igralca več na zelenici, Ljubljančan pa je zadržal mrežo nedotaknjeno. "To je bilo zelo zahtevno srečanje. Najbolj so pomembne tri točke, ki nam bodo povzdignile samozavest ter podale moči za sredino tekmo s Sampdorio," je povedal Handanović, ki je na zadnjih treh tekmah prejel devet zadetkov, v Ceseni pa niti enega. Modro-črni so se povzpeli na osmo mesto, vodilni Juventus jim beži okroglih deset točk.

Vid Belec: Konyaspor je v petek na tekmi 7. kroga turškega prvenstva ostal brez točk na gostovanju pri Kasimpasi (0:2) in na lestvici zdrsnil na 14. mesto, Štajerec pa je srečanje spremljal s klopi za rezervne igralce.

Jan Oblak: Atletico Madrid je v zadnji tekmi 8. kroga španskega prvenstva v gosteh v mestnem obračunu ugnal Getafe (1:0), dvoboj pa je odločil Hrvat Mario Mandžukić. Škofjeločan je tudi tokrat obsedel na klopi, tako da še čaka na krstni nastop v primeri division. Branilci španskega naslova so na petem mestu, za vodilno Barcelono pa zaostajajo le dve točki.

Gregor Balažic: Karpaty je bil konec prejšnjega tedna prost, saj v Ukrajini potekajo povratni dvoboji osmine finala ukrajinskega pokala. Ekipa iz Lviva bo v torek gostovala pri kijevskem Dinamu, ki je dobil prvo tekmo z 1:0.

Mišo Brečko: Kozlički so že v petek v gosteh spravili v slabo voljo navijače Werderja. Dvoboj 9. kroga nemškega prvenstva so v Bremnu dobili z 1:0, Trboveljčan pa tudi tokrat ni nosil kapetanskega traka, pač pa dvoboj spremljal na klopi za rezervne igralce. Köln se je dvignil na deseto mesto, za vodilnim Bayernom zaostaja devet točk.

Boštjan Cesar: Kapetan slovenske reprezentance ponovno ni dobil priložnosti v začetni postavi Chieva. Na klopi si je ogledal dvoboj, ki moštvu iz Verone ni prinesel nič dobrega. Genoa je v gosteh premagal Chievo z 2:1, Cesarjev klub pa se nahaja na alarmantnem predzadnjem mestu. V osmih krogih je osvojil le štiri točke.

Branko Ilić: Beograjski Partizan je v prvi srbski ligi nepričakovano naletel na mino pri Jagodini, po osmih zaporednih zmagah doživel poraz (0:1) in pokvaril dober vtis po večnem derbiju in vedno sladkih treh točkah proti rdeče-belim sosedom. Ljubljančan je odigral vso tekmo in v 66. minuti prejel rumeni karton, njegovi soigralci pa so kar tekmovali v tem, kdo bo zapravil lepšo priložnost.

Bojan Jokić*: Villarreal je na "majhnem" derbiju španskega prvenstva izgubil pri Sevilli (1:2), čeprav je imel še tri minute pred koncem v žepu dragoceno zmago. Rumena podmornica je nato potonila, saj je Sevilla v izdihljajih srečanja dosegla dva gola in se na vrhu lestvice pridružila Barceloni. Kranjčan zaradi poškodbe še vedno ni na seznamu kandidatov.

Dominic Maroh: Slovenski reprezentant z nemškim potnim listom se vrača po odpravljeni poškodbi. Na gostovanju pri Werderju je vstopil v igro v 78. minuti ter pomagal kozličkom, da so zadržali prednost in se iz Bremna vrnili domov bogatejši za tri točke. Köln se je dvignil na deseto mesto, za vodilnim Bayernom zaostaja devet točk.

Martin Milec: Standard Liege je v nedeljskem derbiju belgijskega prvenstva v gosteh presenetil Anderlecht in ga odpravil z 2:0. K zmagi je vseh 90 minut pomagal tudi slovenski branilec, njegov klub pa si je malce popravil položaj na lestvici. Zdaj zaseda 11. mesto, s tekmo manj pa za vodilnim Anderlechtom zaostaja osem točk.

Miral Samardžić: Rijeki je po navdušujoči evropski zmagi nad Feyenoordom spodrsnilo v domačem prvenstvu, saj se je na Kantridi s Splitom razšla brez zmagovalca (1:1). Jeseničan nima več težav s poškodbo stegenske mišice. Tako kot njegov rojak Goran Cvijanović je odigral vso tekmo, a si za nastop ni prislužil najboljših ocen. Rijeka za vodilnim Dinamom zaostaja že šest točk.

Andraž Struna: PAS Giannina se je v 7. krogu grškega prvenstva doma s Kallonijem razšel brez zadetkov (0:0). Koprčan je odigral vso tekmo, PAS Giannina je uvrščen na desetem mestu.

Valter Birsa: Chievo je v nedeljo ostal brez točk na domačem igrišču proti Genoi. Dolgo mu je kazalo imenitno, saj je v 32. minuti tudi po zaslugi podajalca Birse povedel (1:0), nato pa v zadnjih 20 minutah prejel dva zadetka in ostal brez točk. Primorec je igro zapustil v 64. minuti, takrat so gostitelji še vodili.

Josip Iličić*: Fiorentina je v derbiju kroga remizirala na San Siru (1:1) in preprečila rdeče-črnim, da bi se razveselili tretje zaporedne zmage. Vijolice so prišle do točke po zaslugi zlatega slovenskega aduta. V 54. minuti je v igro vstopil Kranjčan, zamenjal ravno velikega prijatelja Kurtića, in se deset minut pozneje vpisal na seznam strelcev. To je njegov prvi zadetek v serie A v tej sezoni, Fiorentina pa se še vedno nahaja na sredini lestvici, na 11. mestu.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg je v zadnji tekmi 13. kroga avstrijskega prvenstva remiziral pri Grödigu (2:2), nova točka pa je zadoščala, da je zaradi boljše razlike v zadetkih ohranil prvo mesto. Rdeči biki so že v 34. minuti, ko je bil rezultat tudi po veliki zaslugi slovenskega reprezentanta 1:1, ostali z igralcem manj, saj je bil izključen madžarski vratar Gulacsi. Kampl se je med strelce vpisal v 22. minuti in odigral vso tekmo, to pa je bil za 24-letnega zvezdnika ter najboljšega podajalca avstrijskega prvenstva že peti zadetek v tej sezoni. Drugouvrščeni WAC Tadeja Trdine je dan poprej gostil Altach, gledalci pa niso videli zadetkov.

Andraž Kirm: Omonia Nikozija je v soboto pri Doxi osvojila tri točke, za njih pa je bil najbolj zaslužen slovenski reprezentant, ki je izkoristil nezbranost v domači obrambi in se prvič, odkar se je preselil na Ciper, vpisal med strelce. Ljubljančan je odigral 70 minut, Omonia pa za vodilnim Apoelom zaostaja šest točk.

Rene Krhin:* Inter je v gosteh pred polnimi tribunami štadiona Dino Manuzzi v Ceseni prišel do treh točk (1:0) brez pomoči slovenskega legionarja, ki je tudi tokrat obsedel na klopi. Podobna usoda je doletela na strani gostiteljev še enega Štajerca, saj je na klopi spremljal dvoboj mladi reprezentant Luka Krajnc.

Jasmin Kurtić: Fiorentina si je na gostovanju pri Milanu priigrala točko (1:1). Slovenski reprezentant je odigral 54 minut, nato pa ga je trener Vincenzo Montella zamenjal z rojakom Iličićem in imel nos, saj je Kranjčan izenačil in postavil končni rezultat.

Dejan Lazarević: Hitri slovenski reprezentant je na srečanju med Chievom in Genoo vstopil v igro v 64. minuti, ko je zamenjal utrujenega rojaka Birso. Takrat so gostitelji še vodili z 1:0, a so nato zapravili prednost in se od gledalcev poslovili z bolečim porazom (1:2).

Nejc Pečnik: Crvena zvezda je v 10. krogu srbskega prvenstva težje od pričakovanega strla odpor moštva Donji Srem. Rdeče-beli so zmagali z 1:0 in tako vsaj deloma pozabili na boleč poraz v večnem derbiju s Partizanom, edini zadetek pa je z močnim in natančnim strelom z bele točke pred okrog 7 tisoč gledalci dosegel Korošec. V polno je zadel v 35. minuti in dosegel prvi zadetek v tej sezoni. Crvena zvezda za vodilno Vojvodino zaostaja dve točki. Rajko Rotman: Istanbul Basaksehir je v nedeljo šokiral Galatasaray. Turškega velikana in mestnega tekmeca je odpihnil z neverjetnih 4:0, nekdanjemu italijanskemu selektorju Cesareju Prandelliju pa se po novem neuspehu (med tednom je doma izgubil z 0:4 v ligi prvakov proti Borussii Dortmund) že maje stolček. Istanbul je skočil na sedmo mesto, Mariborčan pa je odigral vso tekmo in pomagal klubu do največje zmage, odkar nosi dres turškega prvoligaša. Elvis Bratanović, nekdanji soigralec Rotmana v Velenju, se je vpisal med strelce na Češkem. Njegov Bohemians je izgubil s Slovanom (2:4), mladi reprezentant pa se je veselil drugega zadetka v tej sezoni.

Dalibor Stevanović: Moskovski Torpedo je v soboto remiziral proti tretjeuvrščenemu Kubanu iz Krasnodarja, maloštevilni gledalci, bilo jih je le 1.700, na štadionu Saturna niso dočakali zadetkov. Slovenski reprezentant je odigral vso tekmo, njegov klub je na 14. mestu.

Robert Berić*: Dunajski Rapid je v soboto navdušil v Gradcu, kjer je imel prste vmes pri zmagi nad Sturmom tudi Krčan. Nekdanji napadalec črno-belih se je med strelce vpisal ob koncu prvega polčasa, tekmo, polno čustev, pa ni končal na zelenici, saj ga je sodnik v 86. minuti po drugem rumenem kartonu poslal predčasno pod prho. Zanimivo je, da je bil Berić izključen že na prvi tekmi s Sturmom v tej sezoni, tudi takrat je dosegel zadetek. Takrat se je veselil prvenca, nato pa so začeli njegovi zadetki deževati iz tedna v teden. Do danes jih je zbral že osem in je drugi strelec prvenstva. Roman Bezjak*: Lugogorec je v soboto v Razgradu premagal Černo more z 2:0 in ostal prikovan na drugem mestu. Za vodilnim CSKA zaostaja sedem točk, Korošec, za katerega se zanima tudi Werder Bremen, pa tokrat ni kandidiral za srečanje.

Zlatko Dedić:* FSV Frankfurt je z nepričakovano visoko in prepričljivo zmago na petkovem gostovanju pri Greuther Fürthu napovedal boljše čase. Bilo je kar 5:2 za goste, ki so se povzpeli na 13. mesto, na zelenici pa sta se pomerila Koprčana. Pri gostiteljih je nekdanji slovenski reprezentant Goran Šukalo zablestel z dvema zadetkoma, v končnici srečanja pa je po prekršku za najstrožjo kazen prejel rdeči karton, pri gostih pa je od prve do zadnje minute igral občasni reprezentančni napadalec in v 59. minuti povišal vodstvo Frankfurta na 4:2. To je bil njegov prvi zadetek v tej sezoni, zanj je potreboval devet nastopov.

Zlatan Ljubijankić: Omiya Ardija je v nedeljo izgubila na gostovanju v Kobeju in si otežila boj za obstanek. Ostaja na 15. mestu, a jo od tekmecev, ki se v tem trenutku spogledujejo z izpadom, loči le boljša razlika v zadetkih. Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Tim Matavž: Augsburg je v soboto izkoristil prednost domačega igrišča in z 2:0 na tekmi 9. kroga nemškega prvenstva odpravil Mainz. Primorec je začel dvoboj od začetka, v 59. minuti ga je trener poslal na klop. Bavarski klub se je povzpel na deveto mesto.

Milivoje Novaković: Shimizu S-Pulse je doma izgubil zelo pomemben dvoboj v boju za obstanek proti moštvu Sanfrecce iz Hirošime (1:3). Ljubljančan se je trudil vso tekmo, a na koncu ostal praznih rok. V tej sezoni je dosegel 11 zadetkov in je sedmi strelec tekmovanja. Do konca japonskega prvenstva so še štirje krogi, Shimizu je na 16. mestu, ki vodi v drugo ligo.

Ne spreglejte