Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
29. 1. 2018,
10.30

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

Natisni članek

zimski prestopni rok Manchester United liga MLS Los Angeles Galaxy Zlatan Ibrahimović

Ponedeljek, 29. 1. 2018, 10.30

6 let, 2 meseca

Los Angeles Galaxy (liga MLS)

Evropa izgublja Zlatana Ibrahimovića?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83
Ibrahimović

Do konca zimskega prestopnega roka je v večini držav le še nekaj dni. Med zvezdniki, ki bi lahko do konca januarja našli novega delodajalca, je tudi Zlatan Ibrahimović. Švedski veteran, ki se je vrnil po hudi poškodbi kolena in pri 36 letih vztraja pri vrhunskih nogometnih izzivih, je tik pred selitvijo v ZDA.

Je najboljši švedski nogometaš tega tisočletja in še vedno eden najbolj priljubljenih zvezdnikov, za katerimi se pogosto dviga prah. Nogometni kruh si služi pri Manchester Unitedu, kjer pa mu je dokazovanje pri oboževanem trenerju Joseju Mourinhu pokvaril prihod čilskega novinca Alexisa Sancheza. Konkurenca v napadu rdečih vragov je izjemna, možnost, da bi se 36-letni Skandinavec, sin Bosanca in Hrvatice, znašel v udarni enajsterici na vsaki tekmi, pa je vedno manjša.

Počiva in čaka na priložnost

Ko se je vrnil po poškodbi, je v dresu Uniteda odigral le 187 minut. | Foto: Reuters Ko se je vrnil po poškodbi, je v dresu Uniteda odigral le 187 minut. Foto: Reuters Vrnil se je novembra, hitreje od večine zdravniških napovedi, a je v tej sezoni vseeno zaigral le na sedmih tekmah. Strokovno vodstvo mu je namenilo drobtinice, saj je na igrišču vsega skupaj prebil 187 minut. Zadnjih šest tekem Uniteda je zaradi ponovnih bolečin v kolenu preskočil. Na trening bi se moral predvidoma vrniti ta teden, a se poraja vprašanje, v dresu katerega kluba.

Po poročanju ESPN se 36-letni Šved dogovarja z ameriškim klubom Los Angeles Galaxy. Ameriški vir dodaja, da pogovori še nikoli niso potekali tako resno in temeljito kot v tem primeru. Če bo Ibrakadabra nadaljeval kariero v ligi MLS, se bo pridružil seznamu številnih zvezdnikov, ki so se na stara leta iz Evrope preselil čez lužo in osrečevali ljubitelje nogometa v Severni Ameriki (Brazilec Kaka, Anglež Frank Lampard, Nemec Bastian Schweinsteiger, Španec David Villa, Italijana Andrea Pirlo in Alessandro Nesta, Didier Drogba iz Slonokoščene obale ... ).

Bo odšel Ibrahimović v klub, kjer je pred leti izstopal njegov nekdanji soigralec pri PSG David Beckham? | Foto: Reuters Bo odšel Ibrahimović v klub, kjer je pred leti izstopal njegov nekdanji soigralec pri PSG David Beckham? Foto: Reuters

Pri klubu iz Kalifornije, ki je petkrat osvojil ligo MLS, sta se na naslovnicah pojavljala Angleža David Beckham in Steven Gerrard, danes pa so največji zvezdniki mehiška brata Jonathan in Giovanni dos Santos ter angleški branilec Ashley Cole. Lani se klub ni uvrstil v končnico. Trener je Nemec Siegfried Schmid.

Ne spreglejte