Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
2. 11. 2014,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Etien Velikonja Cardiff City Chelsea NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 2. 11. 2014, 9.24

8 let

Evrogol Velikonje proti Chelseaju (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski napadalec Etien Velikonja čaka na boljše čase pri Cardiff Cityju, kjer mu trener v tej sezoni ni namenil niti minute. V rezervni ekipi dokazuje, da še ni pozabil dosegati zadetkov.

Nekdanji veliki up slovenskega nogometa je ogromno obetal v Novi Gorici, se po hudi poškodbi preselil v Maribor in po nekaj težavnih mesecih ujel staro strelsko formo, nato pa za lepe denarce – vijolice so postale bogatejše za dva milijona evrov – odšel na Otok, kjer pa se nikoli ni mogel pohvaliti z večjo minutažo. Niso pomagali niti meseci, ki jih je kot posojeni igralec Cardiff Cityja preživel na Portugalskem. Ko se je poleti vrnil v Wales, se je ponovno znašel v nemilosti strokovnega vodstva kluba, ki tekmuje v drugem kakovostnem angleškem razredu, v zahtevnem championshipu.

Junak četrtkovega preobrata proti Chelseaju

Ko je menedžer kluba razkril, da ga leta 2012 sploh ni želel pripeljati v klub, so za Etiena Velikonjo napočili neprijetni trenutki. Trener Russell Slade mu v tej sezoni še ni dal priložnosti, tako da lahko deloma ohranja tekmovalno formo le z nastopi za rezervno moštvo. Na zadnjem se je na prijateljski tekmi mudil v pripravljalnem središču Chelseaja. V Cobhamu, kjer so pred skoraj dvema tednoma mladinci Maribora v ligi prvakov priznali premoč sovrstnikom iz Londona, so se merili z rezervno ekipo angleškega velikana in ga premagali z 2:1. Junak srečanja je postal prav Primorec.

Bratranec Tima Matavža in nekdanji slovenski reprezentant je mojstrsko izvedel prosti strel, vratar Chelseaja pa je ostal brez možnosti. Cardiff City je v četrtek zmagal z 2:1, oba zadetka pa je dosegel v zadnjih desetih minutah. Pred tem je večji del srečanja zaostajal, strelec za Chelsea pa je bil Izzy Brown, ki se je poleti predstavil tudi na prijateljskem srečanju v Stožicah med Olimpijo in Chelseajem.

Velikonji se pogodba s Cardiffom izteče leta 2016. Nekdanji up slovenskega nogometa bo konec leta dopolnil že 26 let. Poleti ga je želel v Ljudski vrt spet priklicati Maribor, a se ni izšlo, tako da je ostal na Otoku, kjer pa mu v prestolnici Walesa ni postlano z rožicami.

Ne spreglejte