Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
6. 12. 2011,
14.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona

Torek, 6. 12. 2011, 14.10

8 let

El Clasico pomembnejši od Belorusov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Španski in evropski prvak Barcelona z odločitvijo, da na tekmi z beloruskim tekmecem dobi priložnost rezervna ekipa, ni presenetil. Vse moči so usmerjene na sobotni ''el clasico'' z Realom.

Barcelona noče pred težko pričakovanim gostovanjem na štadionu Santiago Bernabeu ničesar prepustiti naključju. Zvezniška zasedba, manjkalo bo kar 13 ''prvokategornikov'', med njimi tudi Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta, Cesc Fabregas in ostali asi, se vneto pripravlja na spopad z Realom, ki bo plenil pozornost v soboto zvečer. Tako bodo drevi na tekmi lige prvakov, kjer so si v skupini H že zagotovili prvo mesto, priložnost dobili mlajši. Rezervni ekipi bodo izmed imen, ki se pogosto znajdejo v udarni enajsterici, delali družbo le Gerard Pique, Thiago in Pedro Rodriguez. ''Obožujem treninge z mlado ekipo. Dobro se bomo pripravili na tekmo z Batejem, ki se še poteguje za tretje mesto. Mladi igralci bodo pridobili pomembne izkušnje, občinstvo pa se bo prepričalo o tem, kakšna je prihodnost našega kluba. Zaradi poškodbe sta odsotna Ibrahim Affelay in Daniel Alves, ostali velemojstri pa bodo srečanje z beloruskim prvakom preskočili zaradi pomembnosti ''el clasica''. ''Spoštujem dosežke Guardiole. Radi bi se pomerili z najmočnejšo zasedbo Barcelone, a se tudi zavedamo, da ne bo dosti lažje proti pomlajeni ekipi. Vsi igralci so fantastični,'' je pomlajene Katalonce pohvalil Viktor Gončarenko.

Viktoria želi zadržati tretje mesto, ki pelje v ligo Europa. V goste prihaja Milan, kjer navkljub širokem seznamu poškodovanih igralcev (Pato, van Bommel, Nesta, Flamini, Mexes, Cassano, Gattuso in Abbiati, Aquilani pa je kaznovan) ne manjka zvezdnikov. Prišel bo tudi Šved Zlatan Ibrahimović. ''Plzen potrebuje točko. V Milanu ni igral slabo, izkazala sta se posebej krilna igralca, tako da moramo biti previdni,'' opozarja Massimiliano Allegri, ki bo podal priložnost nekaterim igralcem, ki v zadnjem času niso bili v ožjem izboru. Češki prvak lahko računa tudi na pomoč Barcelone. Če bo katalonski ''deški vrtec'' doma zaustavil BATE, bi Viktoria ostala na tretjem mestu tudi po porazu z Milančani. ''Radi bi nadaljevali z igranjem v Evropi tudi po božičnih praznikih. Matematični izračun je preprost. Potrebujemo vsaj točko,'' razmišlja Pavel Vrba, ki se ne zanaša na pomoč vodilne Barcelone. Plzen je v češkem prvenstvu nanizal štiri domače zmage, na dvoboju s sedemkratnim evropskim prvakom pa velja pričakovati prekinitev niza.

Ne spreglejte