Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
6. 3. 2014,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Koper Luka Koper Rodolfo Vanoli

Četrtek, 6. 3. 2014, 17.52

8 let

Edini, ki lahko otežijo posel Mariborčanom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Koprčani v spomladanski del vstopajo okrepljeni. Jeseni so s klubskim rekordom osvojenih točk osvojili drugo mesto, zdaj ga želijo najmanj zadržati. Dogovor z Mandarićem jim je vlil dodatnih moči.

Kanarčki so edini, ki so v zadnjih petih letih poleg Mariborčanov osvojili prvenstvo. Če ne bi v zadnjem jesenskem krogu nespretno dovolili Olimpiji, da se je iz Obale vrnila bogatejša za tri točke, bi prezimili na prvem mestu, tako pa so padli izza vijolic. Prednost Mariborčanov pred uvodnim spomladanskim krogom znaša pet točk, na Bonifiki pa so prepričani, da so zmožni zadržati drugo mesto, hkrati pa tudi namučiti branilce naslova.

O tem, kako so pripravljeni in kakšni so njihovi dometi, bo največ povedal sobotni derbi v Ljudskem vrtu. Z zmago, ki bi zagotovo odmevala po državi, bi krepko zaostrili boj za lovoriko. "Mi in Maribor smo ustvarjeni za zmage, čeprav z dvema različnima konceptoma. Maribor kupuje in razpolaga z igralci, ki so že narejeni, medtem ko mi iščemo zmage z našimi, doma vzgojenimi igralci, ki jih sproti ustvarjamo, razvijamo. Z rezultatom nismo obremenjeni. Trenutno smo drugi na prvenstveni lestvici, ampak moramo še vedno zelo veliko narediti, saj so vse ekipe v prvenstvu izjemno izenačene," opozarja italijanski strateg Rodolfo Vanoli, ki je večkrat izpostavil, da se je zaljubil v Koper in uživa v delu na slovenski Obali.

Simčič namesto Nenezića, Štrojamer in Nukić novinca v napadu

Zimski prestopni rok je Kopru prinesel tri okrepitve. Med vratnicama je bila potrebna sveža kri, saj bo Igor Nenezić zaradi operativnega posega še nekaj časa zunaj igrišč. Iz Nove Gorice je prišel izkušeni Vasja Simčič, ki je v obdobju številnih novincev iz Italije izgubil mesto v začetni enajsterici. Koprčani so bili z igro v obrambi in zvezni vrsti v jesenskem delu zelo zadovoljni, najbolj pa je škripalo v napadu, saj so številne priložnosti ostale neizkoriščene.

Poznala se je odsotnost hitrega Jean-Phillipa Mendyja, ki se je iz Kopra preselil v Maribor. Klubsko vodstvo je napovedovalo spremembe in na Bonifiko pripeljalo dolgoletnega legionarja v Romuniji Jako Štromajerja, gorenjski paket pa je dopolnil še obetavni napadalec Mustafa Nukić, ki je bil strokovnemu vodstvu Koprčanov všeč v dresu kranjskega Triglava.

Galešić ni odšel v Rusijo, z Mandarićem sklenjen dogovor

Ker so v Kopru ostali vsi najboljši, je kakovost ekipe le še napredovala. Čeprav se je veliko šušljajo o odhodu Gorana Galešića, motorja zvezne vrste in avtorja največjega števila zadetkov ter podaj, je ostal zvest rumeno-modri barvi. Skupaj s Srbom Miroslavom Ćovilom ter kapetanom Ivico Gubercom naj bi še naprej skrbel za prenos izkušnje na mlajše soigralce. Med njimi je ogromno reprezentantov, ki so v pripravljalnem obdobju navdušili trenerja Vanolija: "Zelo sem zadovoljen s pripravami, strokovni štab je opravil odlično delo. Fantje so delali izjemno zavzeto, požrtvovalno. Deloval sem že v Italiji, Švici in Bolgariji in natančno vem, da smo delali dobro."

Predsednik Ante Guberac je ponosen, da je pred klubom svetla prihodnost. V to je prepričan zaradi uspešnih predstav mlajših klubskih zasedb v različnih tekmovanjih, pa tudi odličnih pogojev, ki obkrožajo koprski klub. Pokrovitelj Luka Koper je poskrbel za pomoč, ki bo v času, ko mora klub največjemu upniku Milanu Mandariću obročno vračati dolg, prišel zelo prav ter bo ohranil ambicije kluba na visoki ravni.

Ko so se dogovorili z ameriškim poslovnežem srbskih korenin, je postalo jasno, da koprski klub ne bo izbrisan s prvoligaškega zemljevida. Za popolno srečo bi potreboval še vrnitev navijačev na tribune.

Ne spreglejte