Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
17.00

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 17.00

8 let, 1 mesec

Dvojec za prvo gostujočo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Livarja so v 5. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Primorju z 0:5 (0:1).

Ajdovcem je koprski skalp očitno dal krila, kar še posebej velja za Bunderlo, ki je v zadnjih dveh tekmah zabil kar pet golov. In ravno pet golov je tokrat "pokasiral" novinec v prvoligaški konkurenci Livar, ki predvsem v drugem polčasu ni našel pravih rešitev za kombinatorno in domiselno igro rdeče-črnega moštva. Slednje se je s tretjo zmago v prvenstvu zavihtelo tik pod vrh prvenstvene lestvice. Na drugi strani so Dolenjci vknjižili še peti poraz, ki je precej spominjal na neslavna dosežka Drave in Nafte v prejšnjem krogu (poraza z 0:6 proti Mik CM Celju oziroma Domžalam), in so še naprej trdno na dnu razpredelnice. V prvem polčasu ni bilo pričakovati, da bodo Primorci na koncu z lahkoto opravili z izbranci Branka Vrščaja, pa čeprav so že v tem delu jasno pokazali, po kaj so prišli v Ivančno Gorico. Že v uvodnih minutah je dvakrat nevarno poskusil Zatkovič, domači pa so vrnili s strelom Luliča z glavo in Permeta s 15 metrov. Savič je prvič resneje posredoval po tem, ko je Kreft po Teinovičevi podaji močno streljal, a se je Livarjev vratar izkazal.

Na drugi strani je Stranjak od daleč poskusil presenetiti Neneziča, vendar je bil njegov strel nenatančen. Malce bolje je meril Muminovič v 30. minuti, toda njegov strel je prav tako za las švignil mimo cilja. V 38. minuti pa so gosti povedli. Večino dela je opravil Škerjanc - ta je že minuto pred tem streljal proti vratom Livarja -, saj je žogo pravočasno oddal prostemu Bunderli, 20-letni napadalec pa je z desetih metrov zadel za 1:0. Do konca polčasa so gostitelji prek Stranjaka, Božičiča in Permeta, ki je celo zadel vratnico, poskusili izenačiti, vendar je ostalo pri minimalni prednosti Primorja.

Toda kmalu po začetku drugega polčasa je bilo vsem na stadionu jasno, da bodo Ajdovci slej ko prej vnovič zatresli Livarjevo mrežo. Predvsem zaradi dejstva, da je bil spet zelo razigran Bunderla, ki je najprej zapravil tri priložnosti, v 61. minuti pa je v četrtem zaporednem poskusu povišal prednost z lepim strelom z desetih metrov. Rdeče-črni so še naprej s kombinatorno igro ves čas ogrožali domača vrata, med drugim je Zatkovič v 73. minuti zadel okvir vrat.

Premoč so spet kronali v 75. minuti, ko je Teinovič po lepi kombinaciji s petih metrov ukanil Saviča. Podobno je bilo minuto pozneje, le da je bil spet v glavni vlogi Bunderla, ki se je sam znašel pred domačim vratarjem in ga premagal za 4:0. Končni izid je v 80. minuti s svojim drugim golom na tekmi postavil Teinovič. Saviča je premagal s pravim evrogolom, saj je s silovitim strelom z 20 metrov nekoliko z leve strani ob bližnji vratnici žogi našel pot v mrežo.

Ne spreglejte