Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 10. 2017,
18.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

ND Gorica NK Celje

Sobota, 14. 10. 2017, 18.14

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Celje

Dušan Kosić je prvič izgubil na klopi Celja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dušan Kosić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Gorice so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (1:0).

Tekma v Novi Gorici se je začela s polurno zamudo, saj so imeli Celjani na poti na Primorsko nekaj težav z gnečo na cesti. Mogoče jim je tudi ta toliko ponagajala, da so prekinili niz štirih neodločenih izidov (in petih tekem neporaženosti). Gorica, ki je pogrešala branilca Alena Jogana in Matijo Škarabota, Miha Gregorič pa je bil zgolj na klopi, je z goloma Rifeta Kapića in Kyriana Nwabuezeja prišla do svoje šeste zmage v sezoni, s katero se je točkovno izenačila s tretjeuvrščenim Rudarjem.

Prvi polčas so dobili Novogoričani, čeprav so bili Celjani, ti so igrali brez kaznovanega kapetana Jureta Travnerja in poškodovanega Nina Pungarška, večinoma nevarnejši in več pri žogi. Primorci so povedli v 21. minuti. Jaka Kolenc je poslal dolgo podajo v kazenski prostor gostov, tam je žogo lepo ustavil Rifet Kapić, jo spravil čez Metoda Jurharja in nato v prazno mrežo. To je bil četrti Kapićev gol v sezoni.

Novogoričani so povedli v obdobju, ko so Celjani vršili napad za napadom. Prvič so bili nevarni v 11. minuti, ko je do strela v kazenskem prostoru prišel Rudi Požeg Vancaš, Grega Sorčan pa se je izkazal. Pet minut zatem je Jucie Lupeta z desetih metrov meril malo mimo gola, v 17. minuti pa je Filip Dangubić slabo streljal z roba kazenskega prostora.

Miranu Srebrniču gre na klopi Gorice tudi v tej sezoni zelo dobro. | Foto: Vid Ponikvar Miranu Srebrniču gre na klopi Gorice tudi v tej sezoni zelo dobro. Foto: Vid Ponikvar

V 20. minuti je Janez Pišek močno ustrelil z več kot 20 metrov, toda žogo poslal le za malenkost previsoko. Nato je še dvakrat nase opozoril Lupeta, najprej je v 26. minuti z glavo iz bližine meril mimo gola, v 28. pa je v kazenskem prostoru žogo poslal čez gol.

V drugem polčasu je imel gostujoči trener Dušan Kosić precej smole s prvo menjavo, Nikola Gatarić je namreč le nekaj sekund po vstopu v igro staknil poškodbo roke in moral z igrišča. V 66. minuti pa so domači podvojili prednost. Dejan Žigon je z leve strani podal do vtekajočega Kyriana Nwabuezeja, ki je nato premagal še Jurharja za svoj drugi zadetek v sezoni.

Tudi pri njegovem prvem - na prejšnji tekmi proti Olimpiji - je bil podajalec Žigon, ki je pri treh asistencah v sezoni. V 72. minuti današnje tekme je Žigon še streljal z leve strani kazenskega prostora, a bil le malce premalo natančen.

V 76. minuti so Celjani znižali zaostanek. Po podaji Rudija Požega Vancaša s prostega strela z leve strani je bil najvišji v skoku Elvedin Džinić, ki je z glavo zadel za 2:1 in za svoj drugi gol v sezoni. V 83. minuti je imel Mitja Križan priložnost za izenačenje, a je Sorčan žogo po njegovem strelu z glavo odbil.

Na drugi strani je v 89. minuti močno z desne strani streljal Kapić, a žogo poslal mimo druge vratnice, malce pozneje je imel na robu kazenskega prostora povsem odprt strel Žigon, a je žogo poslal visoko čez gol, Mark Gulič pa je v sodniškem dodatku iz ugodnega položaja zgrešil cilj.

Gorica : Celje 2:1 (1:0)

Novogoričani bodo v 13. krogu prihodnjo soboto gostili Domžale, Celjani pa Aluminij.

Športni park, gledalcev 400, sodniki: Perić (Kranj), Švarc (Ivančna Gorica) in Salkić (Ljubljana).

Strelci: 1:0 Kapić (21.), 2:0 Nwabueze (66.), 2:1 Džinić (76.).

Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Kavčič, Curk, Žigon, Kolenc, Kapić, Osuji, Filipović (od 46. Grudina), Nwabueze (od 88. Gulič).
Celje: Jurhar, Vidmajer, Kelhar (od 82. Predragović), Džinić, Brecl, Pišek, Žinko, Požeg Vancaš, Dangubić, Štraus (od 58. Gatarić, od 60. Križan), Lupeta.

* Rumeni kartoni: Nwabueze, Grudina, Lipušček; Štraus, Žinko, Dangubić.

Ne spreglejte