Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.06

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.06

8 let, 2 meseca

Državni prvaki pričakovano do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so v 13. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Nafto s 5:0 (3:0).

Državni prvaki so pričakovano vknjižili zanesljivo zmago proti Nafti, ki je tekmo zaradi poškodbe vratarja Kuzme končala le z desetimi igralci. Gostitelji so si zmago priigrali že v prvem polčasu, ko so zadeli Brezič, Zahora in Ljubijankič. Domžale imajo zdaj na vrhu 29 točk, Nafta pa je s 17 točkami na šestem mestu.

Domžalčani so že v prvem polčasu razrešili vse dvome o zmagovalcu, saj so kar trikrat premagali gostujočega vratarja Kuzmo. Že v 14. minuti so gostitelji povedli, ko je Kirm podal z leve strani na rob kazenskega prostora, tam pa je Brezič z močnim strelom ukanil lendavskega vratarja. Blato je Žežlju preprečilo zadetek v 18. minuti, saj je tik pred golovo črto ustavilo žogo po strelu domžalskega napadalca.

Prvi strel proti domžalskim vratom je Nafta sprožila v 19. minuti, ko je poskusil Sebok, a je Nemec žogo odbil. Na 2:0 je povišal Zahora v 31. minuti. Brezič je pobegnil po desni strani in podal v sredino, kjer je na robu kazenskega prostora žogo sprejel Zahora. Hrvaški napadalec je preigral Zemljiča in z natančnim strelom v dolgi kot ugnal še Kuzmo. Izid polčasa je v 36. minuti postavil slovenski reprezentant Ljubijankič, ko je s prefinjenim strelom matiral lendavskega čuvaja mreže.

Drugi polčas je maloštevilnim gledalcem ponudil manj nogometnih užitkov. Ob visokem vodstvu so Domžalčani zmanjšali pritisk na lendavska vrata, kljub temu pa so si priigrali še nekaj priložnosti. Eno lepših je v 61. minuti zapravil Zahora, ki je bil sam pred Kuzmo, a zadetka ni bilo, tako kot tudi tri minute za tem, ko se je pred vrati Nafte znašel Ljubijankič.

Petnajst minut pred koncem tekme pa so se pojavile nove težave za Nafto. Ljubijankič je v kazenskem prostoru Nafte trčil z vratarjem Kuzmo, ki je napravil prekršek za najstrožjo kazen in se ob tem poškodoval ter moral z igrišča. Ker so gosti dotlej opravili že vse tri menjave, je moral v vrata Bukovec, slednjemu pa pričakovano ni uspelo obraniti strela Zahore z bele točke.

Je pa Bukovec ustavil Ljubijankičev strel v 85. in Jankovičev projektil v 86. minuti, še enkrat pa je klonil v 89. minuti. V kazenskem prostoru je podrl Ljubijankiča in zakrivil novo najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Ljubijankič. Lendavčani bi ob koncu tekme lahko dosegli častni zadetek, a je strel Čeha z roba kazenskega prostora zadel okvir vrat.

Ne spreglejte