Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
27. 8. 2011,
20.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Didier Drogba Chelsea Norwich City

Sobota, 27. 8. 2011, 20.45

8 let

Drogba po trku končal v bolnišnici (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poškodba afriškega zvezdnika Didierja Drogbaja je zasenčila domačo zmago Chelseaja, s katero je londonski klub za nekaj ur prevzel vodstvo na lestvici. Usoden je bil trk z vratarjem Norwicha.

Ko je vratar Norwicha John Ruddy na začetku drugega polčasa nehote nokavtiral Didierja Drogbaja, je občinstvo na Stamford Bridgeu obnemelo. Napadalec iz Slonokoščene obale, vajen neizprosnih otoških ''zračnih'' dvobojev, je nezavestno obležal na tleh. Doživel je lažji pretres možganov, pogled na okrvavljen obraz pa je sporočal, da je poškodba Afričana vse prej kot nedolžna.

Potrebna je bila takojšnja zdravstvena pomoč, ki pa se je zavlekla, tako da je sodniški podaljšek na dvoboju med ''modrimi'' in Norwich Cityjem trajal kar enajst minut. Prav v zaključku (101. minuti) je svoj prvenec v dresu Londončanov dosegel španski reprezentant Juan Mata. Triintridesetletnega osmoljenca so hitro prepeljali v bolnišnico. Njegovo stanje se izboljšuje, angleški podprvak pa je na klubski strani že sporočil, da bo Drogba opravil še nekaj preizkusov, nato pa bo prepuščen hišni negi.

''Nestrpno čakamo na rezultat preiskav in upamo, da ni kaj hujšega,'' je po dvoboju povedal portugalski trener Andre Villas-Boas ter priznal, da je Drogba za nekaj časa izgubil zavest. Zahvalil se je tudi zdravstveni službi, da se je odzvala tako hitro in zbrano. Nekdanji strateg Porta je v treh dvobojih na Otoku osvojil sedem točk.

Odkar je prevzel odgovornost mesto pri ''modrih'', na uradnem srečanju še ni izgubil, od sobote naprej pa lahko v svojih vrstah računa tudi na pomoč mladega mehiškega reprezentanta Ulisesa Davilo, ki je s Chelseajem sklenil petletno sodelovanje. Davila, zvezni igralec, je blestel na nedavnem svetovnem prvenstvu do 20 let v Kolumbiji, kjer je Mehika osvojila tretje mesto.

Ne spreglejte