Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 8. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

Natisni članek

Neymar PSG Barcelona Julian Draxler

Ponedeljek, 7. 8. 2017, 6.00

6 let, 7 mesecev

Julian Draxler

Barcelona bi lahko PSG vrnila kar nekaj denarja za Neymarja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35
Julian Draxler | Foto Reuters

Foto: Reuters

Katalonski velikan Barcelona se je po rekordni prodaji Neymarja, francoski klub PSG je zanj plačal kar 222 milijonov evrov, pozorno ozrl po nogometnem trgu. S polnimi žepi išče primerno zamenjavo za brazilskega zvezdnika. Eden izmed kandidatov je Nemec Julian Draxler, od nedavnega klubski soigralec Neymarja na Parku princev.

Barcelona, ki jo bo v sezono 2017/18 popeljal novi trener Ernesto Valverde, je sredi poletja ostala brez Neymarja. Katalonci ne bodo več občudovali na delu atomskega napadalnega trojčka MSN, saj sta v napadu Blaugrane od južnoameriškega trojčka ostala le še Lionel Messi in Luis Suarez.

Igralec po okusu Valverderja

V sezoni 2014/15 se je v ligi prvakov s Schalkejem meril tudi proti Mariboru. Pot je nadaljeval pri Wolfsburgu, nato pa se v začetku leta preselil v Pariz. | Foto: Reuters V sezoni 2014/15 se je v ligi prvakov s Schalkejem meril tudi proti Mariboru. Pot je nadaljeval pri Wolfsburgu, nato pa se v začetku leta preselil v Pariz. Foto: Reuters Vodstvo Barcelone si je po prodaji Neymarja zadalo nalogo, da na Camp Nou pripelje igralca, ki bi lahko napolnil vrzel po odhodu Brazilca. Po poročanju nemškega časnika Bild se je strateg Valverde, ki se je v Katalonijo preselil iz Baskije, ogrel za prihod Juliana Draxlerja.

Nemški reprezentant se je v začetku leta preselil v Pariz, kjer se je hitro ustalil v začetni enajsterici in postal eden od vodilnih posameznikov francoskega podprvaka.

Draxler je igralec po okusu Valverdeja. Navijači Barcelone so se o njegovi kakovosti lahko prepričali že na tekmah osmine finala lige prvakov, zlasti tiste na Parku princev, ki jo je PSG dobil s 4:0. Na tisti tekmi se je med strelce vpisal tudi 23-letni Nemec.

Posrednik v nedeljo obiskal Barcelono

Barcelona je Draxlerja dobro spoznala v osmini finala lige prvakov. Nemec je dosegel enega izmed zadetkov pri nepozabni zmagi Parižanov s 4:0. | Foto: Reuters Barcelona je Draxlerja dobro spoznala v osmini finala lige prvakov. Nemec je dosegel enega izmed zadetkov pri nepozabni zmagi Parižanov s 4:0. Foto: Reuters Poleg Draxlerja, soigralca Italijana Marca Verrattija, za katerega so govorice o morebitnem prestopu v Barcelono v zadnjem času skoraj potihnile, sta na seznamu poletnih želja ponosa Katalonije tudi Francoz Ousmane Dembele (Borussia Dortmund) in Philippe Coutinho (Liverpool), za katerega je Barcelona angleškemu klubu že ponujala 100 milijonov evrov, a so na Otoku ponudbo gladko zavrnili.

Če bi Draxler prispel v Barcelono, ki bi morala zanj plačati visoko odškodnino, bi se del denarja, ki se je znašel na klubskem računu po prodaji Neymarja, vrnil tja, od koder je prišel. V Pariz, kjer domuje PSG, aktualni delodajalec Draxlerja. Španska Marca poroča o tem, da je v nedeljo na letališču El Prat pri Barceloni pristal Roger Wittman, Draxlerjev posrednik. S tem so se govorice, da bi lahko mladi Nemec nadaljeval kariero v španskem prvenstvu, le še razširile.

Ko je Draxler, eden izmed junakov nemškega naslova na letošnjem pokalu konfederacij v Rusiji, zapustil Nemčijo (Wolfsburg), so Parižani zanj plačali 28 milijonov evrov. Če bo želel zdaj zapustiti prestolnico Francije, bo odškodnina neprimerno višja. Francozi, ki poslujejo s pomočjo katarskega bogastva, se dobro zavedajo, da je Barcelona pred dnevi prejela 222 milijonov evrov ...

Ni zaigral proti Amiensu

Draxler podobno kot Neymar ni kandidiral za tekmo uvodnega kroga francoskega prvenstva, v katerem so Parižani v soboto premagali novinca Amiens z 2:0. Mladi Nemec je bil zaradi nastopa na pokalu konfederacij upravičen do daljšega poletnega počitka.
Ne spreglejte