Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 4. 2010,
21.56

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 4. 2010, 21.56

8 let, 2 meseca

Dravo zapustil tudi Zoran Pavlovič

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odhod Milka Djurovskega je pri nogometnem klubu Labod Drava sprožil plaz sprememb. Ptuj je razočarano zapustil tudi športni direktor in igralec Zoran Pavlovič, njegov primer pa še zdaleč ni osamljen.

V obdobju, ko je nesporni prvi športni junak Ptuja svetovni boksarski prvak Dejan Zavec, se nogometnemu klubu iz mesta kurentov pišejo klavrni časi. ''V klubu vlada zmešnjava. Če bi vedel, da je tako stanje, sploh ne bi šel na Ptuj. Za vodenje kluba lahko povem le eno stvar. Katastrofa,'' se je s koncem ptujske izkušnje že spoprijaznil Zoran Pavlovič.

Nekdanji slovenski reprezentant je na slovenskih tleh zamenjal že šest prvoligaških klubov (Maribor, Rudar, Olimpija, Interblock, Nafta in nazadnje Drava). Redko katerega na miren način, skoraj vedno je njegov odhod dvignil nekaj prahu, tako je bilo tudi tokrat. Zgodovina se očitno ponavlja tudi na Ptuju, kamor je v zimskem prestopnem roku po dogovoru z zdaj že nekdanjim ''alfo in omego'' kluba Robertom Furjanom prispel v dvojni vlogi, kot športni direktor v dres Ptujčanov oddel še nekaj starih znancev slovenskih zelenic, v ponedeljek pa se je njegova zgodba po pogovoru z Bernardom Majheničem, ki je pred kratkim začel opravljati vlogo direktorja Drave, zaključila. ''Povabili so me na sestanek, češ da hočejo z mano končati sodelovanje. Direktor mi je ponudil prekinitev pogodbe, na katero pa nisem pristal, ker je notri pisalo, da mi ni klub nič dolžan. Enostavno nisem mogel na to pristati, saj mi klub vendarle nekaj dolguje. Pogodbo imam do junija, tako da se bo potrebno dogovoriti za finančna izplačila. Potem ne bo več nobenih ovir, da ne bi podpisal sporazuma.'' Z igranjem v dresu zadnjeuvrščene Drave je torej zaključil. ''Epizodo sem končal, enako tudi Grabus, Rakovič, Bordon, Zečevič, Lunder ...,'' je omenil še igralce, ki so nedavno, tudi z njegovim posredovanjem, prispeli na Ptuj v želji, da se pridružijo projektu zagotovitve obstanka.

Zmešnjava v klubu

V ponedeljek bi moral Franci Fridl kot trener opraviti prvi trening, a od slednjega ni bilo nič. ''Treninga ni bilo, ker je v klubu zmešnjava. Bil je le sestanek s Fridlom, ki je sedaj pokazal svoj pravi obraz. Najprej je bivše soigralce pustil na cedilu, nato delal proti klubu in se sedaj vrnil kot rešitelj, da bi pomagal klubu. To je res žalostno,'' je zbodlo 33-letnega Pavloviča, ki za Ptujčane ne vidi izhoda iz krize. ''S trenerjem Djurovskim sva bila edina, ki sva skupaj držala z igralci. Klub, ki je tako slabo organiziran, ne more obstati v ligi. Ob tej priložnosti lahko le še posvarim ostale igralce, ki bodo ostali v klubu in jim svetujem, naj ne nasedajo obljubam. Temu je enostavno potrebno narediti konec, saj je sramota za državo, ki naj bi bila urejena, da je tak klub lahko v prvi ligi. Tudi gledalcem, ki jih je na tribunah vedno manj, je vedno bolj jasno, koliko je 'ura','' je poudaril športni direktor in igralec Drave, ki do konca sezone več ne bo opravil niti enega treninga oziroma prebil vsaj minute na igrišču.

Čaka le še na dogovor o izplačilu dolga, potem pa bo prejel proste roke. Ambicij mu v prihodnje ne manjka. Še vedno obožuje nogomet. Bo dočakal novega delodajalca, kjer bo lahko opravljal svojo vlogo v miru in brez večjega pompa ali pa tiči težava na njegovi strani?

Ne spreglejte