Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.40

8 let

Drava drugič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Drave so v 11. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Primorje s 3:2 (0:1).

Po dokaj presenetljivi sredini zmagi v Mariboru so domači nogometaši z nestrpnostjo pričakali Primorje iz Ajdovščine. Domači strateg Milan Đuričić je na igrišče poslal enako igralsko zasedbo kot v mariborskem Ljudskem vrtu in ta je bila znova uspešna. Goste, ki imajo zdaj enako število točk kot Drava, sta pokopala zadetka v vsega dveh minutah ob koncu drugega polčasa.

Uvodne minute so minile v igri, ki je potekala med obema kazenskima prostoroma, nato pa so v samo treh minutah resno zapretili gosti, ki jih je na Ptuju vodil Ljubo Modrijan, sicer pomočnik zdaj že nekdanjega ajdovskega stratega Bojana Prašnikarja. Najprej je v 14. minuti s strelom z roba kazenskega prostora poskusil Zatkovič, vendar ni zadel cilja, v 17. minuti pa je Teinović zadel desno vratnico. Boljša igra Primorcev se je obrestovala v 31. minuti. Napadalca Primorja Kosmača je v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil vratar Drave Germič in sodnik Drečnik je pokazal na belo točko, s katere je bil uspešen Bunderla. Drava je že v prvem polčasu skušala ujeti priključek, toda strela Kmetca in Bošnjaka sta bila neuspešna.

V drugem polčasu so gledalci videli še bolj dinamično nogometno predstavo. Ptujčani so pritisnili, saj so želeli čim prej izenačiti. V 64. minuti je po podaji Kmetca že "dišalo" po ptujskem golu, vendar Bošnjak v zaključku akcije ni bil dovolj zbran. Dve minuti pozneje pa so se gostitelji le veselili. Z leve strani je Kmetec lepo podal do Bošnjaka, ki je z volejem premagal vratarja Primorja Neneziča.

Deset minut zatem so rdeče-črni spet vodili, ko je lepo Cvijanovičevo podajo unovčil Kosmač. Drava se kljub novemu zaostanku ni predala in ta vztrajnost jo je bogato poplačala. Najprej je v 80. minuti rezervist Ogu z desne strani z dolgo podajo našel Kmetca, ki je poskrbel za izenačenje, nato pa je za končno zmago zadel še Zilič, ki je iz bližine uspešno končal akcijo Bošnjaka in Kmetca.

Ne spreglejte