Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
9.04

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 9.04

8 let, 2 meseca

Domžalski stroj se je ogrel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Nafte so v 4. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:6 (0:3).

Domžalčani še naprej ostajajo strah in trepet Naftinih nogometašev, saj ti v prvoligaški konkurenci še nikoli niso premagali rumeno-modrih. Tokrat so - tudi po zaslugi zgodnje izključitve Ošlaja - slovenski prvaki popolnoma razbili Nafto, ki je doživela drugi poraz in nazadovala na sedmo mesto. Na drugi strani so se izbranci Slaviše Stojanoviča s pol ducata golov v tekmečevi mreži in tremi točkami povzpeli na trenutno četrto mesto.

Domžalčani so že v prvem polčasu odločili zmagovalca, pa čeprav v prvih 20 minutah gledalci v Lendavi niso videli veliko lepih potez ene ali druge ekipe. Na domači strani je v 12. minuti streljal Matjašec in zadel v nogo domžalskega vratarja Nemca, v 21. minuti pa je Kuzma vodstvo gostov preprečil s pravočasno vrnitvijo v svoja vrata. Pred tem je namreč stekel iz gola in z glavo izbil dolgo podajo Žinka proti Zahori, a le do Kirma, ki je z glavo natančno meril, a je bil lendavski vratar pravočasno spet na svojem mestu. Po nevarnem strelu Ljubijankiča v 22. minuti so dve zaporedni akciji izpeljali Lendavčani, vendar ne Ortizu ne Seboku ni uspelo premagati Nemca.

Nato pa se je začela "kalvarija" domačih nogometašev. V 29. minuti je Brezič izvedel kot z leve strani, v sredini je najprej do strela prišel Varga, a je domača obramba žogo odbila do Aljančiča, ki je natančno streljal proti spodnjemu levemu kotu domačih vrat. Toda domača obramba je še enkrat žogo odbila do Aljančiča, ki je spet streljal, po novem uspešnem posredovanju zadnje vrste Nafte pa je z 11 metrov Kirm natančno meril in zadel za 1:0.

V 31. minuti so gostitelji na igrišču ostali le z desetimi nogometaši. Ošlaj je namreč v svojem kazenskem prostoru nepravilno podrl prodirajočega Žežlja in si prislužil rdeč karton, enajstmetrovko pa je s strelom v levi spodnji zanesljivo izvedel Zahora. Dve minuti pred koncem polčasa je bilo že 3:0. Na sredini igrišča je do žoge prišel Kirm, ki je opazil, da Kuzma stoji daleč iz svojih vrat in ga s 40 metrov tudi premagal.

V drugem polčasu se številčno oslabljena lendavska vrsta - tudi brez poškodovanega Trenevskega - ni mogla kosati z državnimi prvaki, ki so zabili še tri gole. V 66. minuti je svoj drugi gol na tekmi dosegel Zahora. Aljančič je prodrl po levi strani in podal nizek predložek na rob kazenskega prostora. Tam se je znašel hrvaški strelec, ki je z lepim strelom s 17 metrov premagal domačega vratarja Kuzmo.

Po zapravljeni priložnosti Žinka je Ljubijankič v 79. minuti povišal že na 5:0. Lo Duca je na desni strani priigral prosti strel. Kirm je natančno podal v sredino, kjer je reprezentančni napadalec z glavo žogo zabil v spodnji levi kot Kuzmovih vrat. Za piko na i visoki zmagi je v 80. minuti poskrbel Dvorančič, ki je z diagonalnim strelom lepo zadel daljši kot domačih vrat in poskrbel za najvišji poraz Nafte v prvoligaški konkurenci.

Ne spreglejte