Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
18.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 18.17

8 let

Domžale premagale albanski pekel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Tirani premagali istoimenski klub z 2:1 (1:0) in se uvrstili v 2. krog.

Prvo tekmo so Domžalčani na domačem igrišču dobili z 1:0. Domžalčane zdaj čaka dvoboj z zagrebškim Dinamom, prva tekma pa bo na sporedu 1. avgusta.

Domžalčani so kljub minimalni prednosti s prve tekme v vroči albanski prestolnici (temperature zraka so se gibale tudi blizu 40 stopinj Celzija) pokazali pravo mero zrelosti, hkrati pa so se držali tudi napovedi, da se ne bodo branili, ampak bodo na vročem stadionu v Tirani napadli domačo ekipo. S pravim pristopom so tako slovenski prvaki že poskrbeli za pravo nogometno poslastico, saj se bodo že prihodnji teden v domžalskem športnem parku pomerili s hrvaškim prvakom Dinamom iz Zagreba.

Trener Domžal Slaviša Stojanovič je držal besedo in na zelenico stadiona Qemal Stafa poslal tri napadalno usmerjene nogometaše: strelca s prve tekme Jankoviča, ki se je pred tednom dni izkazal s pravim "evrogolom", Ljubijankiča in Zahoro. Dvoboj se sicer za slovensko ekipo ni najbolje začel, saj je moral zaradi poškodbe po prekršku Deliallisija že v 11. minuti z igrišča Juninho. Tri minute pozneje ga je zamenjal Varga. Do prve priložnosti je v 18. minuti prišel prav Jankovič, ki je prestregel žogo in se 25 metrov od vrat odločil za strel, ki pa ga je Hidi obranil. Osem minut pozneje so Albanci zapretili prek branilca Sine, ki je s peto poskusil presenetiti Nemca, a se slednji ni pustil presenetiti.

V 31. minuti so gosti prišli do zaslužene prednosti. Zahora je v višini kazenskega prostora na levi strani priboril prosti strel, ki ga je izvedel Brezič. Na prvi vratnici je bil najvišji slovenski reprezentant Ljubijankič, ki je z glavo preusmeril žogo čez vratarja in povedel svojo ekipo v vodstvo z 1:0 ter tako še povišal prednost s prve tekme. Pet minut zatem so gostitelji celo dosegli gol, a je sodnik zaradi nedovoljenega položaja Fortuzija zadetek upravičeno razveljavil. Minuto pred koncem so imeli Domžalčani novo priložnost za povišanje vodstva, vendar je po kotu Zahore Žinko za las zgrešil okvir vrat.

Pogumni Domžalčani

Tudi začetek drugega polčasa je minil v znamenju pogumne in taktično dobro postavljene domžalske igre. Ta je v 51. minuti Domžale skorajda nagradila z drugim golom. Ljubijankič je 25 metrov od vrat Tirane priigral prosti strel, ki ga je dobro izvedel Zahora, a le za las zgrešil cilj. V naslednjih minutah so dvakrat zapretili tudi gostitelji, a Fortuzi in Dede nista bila dovolj spretna. Zato pa je bil natančnejši oziroma srečnejši Duro v 76. minuti, ki je z leve strani poslal nenevarno podajo v sredino. Čeprav je vratar Nemec stekel iz vrat, je Elsner vseeno poskušal žogo odbiti, a je bil prenizek. Žoga se je od tal odbila čez Nemca in končala v golu.

Na srečo rumeno-modrih se je v 78. minuti spet na pravem mestu znašel Ljubijankič, ki je po podajah Peškarja iz kota in Zahore s petih metrov še drugič matiral Hidija ter tako poskrbel za nadaljevanje evropskega popotovanja.

"V fantastičnem ambientu, ki ga nismo vajeni, nam je uspelo napraviti tisto, kar marsikomu ni uspelo. Veselimo se napredovanja. Začeli smo s tremi napadalci, kar smo tudi napovedali. V sredini drugega polčasa so domačini morali pritisniti, saj so se znašli v relativno visokem zaostanku, kar pa nam je dalo še nekaj več prostora. Na srečo smo zdržali do konca. Na današnji tekmi so fantje izpolnili vse dogovore, upam pa, da nam bo šla Nogometna zveza Slovenije na roko in nam malce olajšala ritem tekem, saj je nemogoče igrati v takšnih razmerah ob visokih temperaturah," je po tekmi za Radio Slovenija povedal trener Domžal Slaviša Stojanovič.

"Mislim, da smo res dobro pokrivali tekmece in zasluženo napredovali. Mogoče je bila minimalna prednost s prve tekme še večja prednost, saj smo bili še bolj pozorni. Na našo srečo se je tekma praktično končala že pred morebitnimi zadnjimi trenutki, dejstvo pa je, da igramo iz tekme v tekmo bolje. Kaj bo proti Dinamu, bomo videli, morda pa presenetimo," pa je dodal dvakratni strelec Zlatan Ljubijankič.

Ne spreglejte