Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 4. 2014,
18.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Domžale NK Celje

Sobota, 19. 4. 2014, 18.39

8 let

Domžalčani v (ne)pomembni tekmi premagali Celje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:0 (0:0).

Domžalčani so na prvih treh medsebojnih tekmah v sezoni iztržili dva neodločena izida v Celju (0:0), doma pa prvič Celjane ugnali kar s 4:0. Tokrat so do točk pred svojimi gledalci prišli precej težje, saj so se Celjani uspešno upirali vse do končnice tekme. A v njej so domači zabili dva zadetka in se tako z deseto zmago utrdili na šestem mestu, medtem ko Celjani po 14. porazu ostajajo osmi.

Pri domačih so tokrat zaradi poškodb manjkali Aleks Pihler, Nejc Skubic, Saša Aleksander Živec in Slobodan Vuk, pri gostih pa je zaradi kazni moral počivati Miha Korošec, izkušeni Sebastjan Gobec pa je bil kljub poškodbi na klopi za rezervne igralce.

Dvoboj v Domžalah je v prvem polčasu ponudil borbeno igro, obe ekipi sta bili čvrsti na sredini igrišča, tako da je bilo pravih priložnosti le za vzorec. Veliko je bilo napak pri podajah, kar je tudi posledica agresivne igre. Na obeh straneh so gledalci videli nekaj zaključnih strelov, nekaj več pri domačih, a so bili ti preslabi oziroma premalo natančni.

V uvodu drugega polčasa so bili malce konkretnejši pri zaključevanju akcij Celjani, med drugim je Alen Ploj v 52. minuti žogo poslal mimo desne vratnice, v 63. minuti je Miha Zajc žogo poslal čez gol, v 66. pa je Danijel Miškić z volejem prav tako zgrešil cilj.

Sledile so minute Domžal, najprej je v 74. sprožil Sasha Aneff, Matic Kotnik je žogo odbil, minuto pozneje je iz težkega položaja streljal Jon Gorenc Stanković, a je bil spet na mestu celjski vratar, v 76. minuti pa je Aneff z leve strani žogo poslal mimo gola.

V 78. minuti so domači le povedli. Aladin Šišić je z desne strani podal pred gol, kjer je Aneff spretno z glavo in pomočjo vratnice zadel za 1:0. Dve minuti pozneje je na drugi strani sprožil Zajc s 25 metrov, Nejc Vidmar pa je bil zanesljiv. Tik pred koncem tekme je Joshua Parker s svojim 11. golom s 15 metrov postavil končni izid 2:0.

Domžale bodo v 29. krogu v sredo gostovale v Kranju, Celje pa bo gostilo Zavrč.

Ne spreglejte