Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 5. 2011,
17.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Domžale

Sobota, 28. 5. 2011, 17.57

8 let

Domžalčani v Maribor na še en spektakel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Ljudskem vrtu se v nedeljo pozno popoldan obeta še en domžalsko-mariborski obračun. Po izjemnem finalu pokala, bodo prvaki in podprvaki sezono sklenili v Mariboru.

Ta tekma bi utegnila biti celo odločilna v boju za naslov, če Robert Berič v 85. minuti v Ajdovščini ne bi zadel in krog pred koncem te sezone Mariboru zagotovil deveti naslov. Oba trenerja bosta imela tudi priložnost, da priložnost po zares navdušujočem in napornem finalu pokala sredi tedna ključnim igralcem namenita dodaten počitek po naporni sezoni in na zelenico pred verjetno lepo zapolnjenega Ljudskega vrta pošljeta tiste, ki so doslej manj igrali.

Domžalčani so ta poizkus izvedli že proti Olimpiji v prejšnjem krogu in prepričljivo zmagali s 3:0. Za Domžalčani je, kot tudi sami priznavajo, sezona nad pričakovanji. "V kolikor bi nam pred sezono kdo ponudil kaj takega, bi bili več kot zadovoljni. Sezona je bila praktično popolna. Osvojili smo drugo mesto in tudi pokal, ki je manjkal v klubu. Mislim, da si vsi v klubu le želijo še več takšnih sezon," je med drugim povedal Luka Elsner.

Nogometaši pod vodstvo Darka Birjukova bodo tako prisotni na proslavi mariborskega naslova, z mislimi pa so tudi že na kratkem počitku, saj jih, podobno kot nove slovenske prvake, kmalu čaka že nova sezona in boji v evropskih pokalih. "Moram povedati, da je Maribor večji klub od našega in v zelo zahtevnih kvalifikacijah za ligo prvakov lahko naredijo več kot mi, saj razpolagajo z več sredstvi. Želim jim, da čim bolje zastopajo slovenski nogomet v tem tekmovanju," je še povedal Elsner.

Pri Domžalah bo zaradi kartonov manjkal kapetan Dalibor Teinović, poškodovani pa so Lucas Horvat, Blaž Brezovački, Nik Cimprič, Nace Kosmač, Matic Seferović in Amer Krcič. Oboji lahko v sproščenem ozračju pripravijo še en zanimiv obračun.

Ne spreglejte