Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2012,
11.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 21. 6. 2012, 11.19

8 let

Dobovičnik ostaja selektor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izvršni odbor NZS je na svoji 11 redni seji med drugim odločal tudi o selektorju slovenske futsal reprezentance. Na stolčku slovenske članske futsal reprezentance ostaja Andrej Dobovičnik.

Pravilnik o izboru selektorjev govori, da IO NZS o selektorjih odloča na predlog predsednika NZS. Futsal deležniki (KMN, stroka…) so izrazili podporo dosedanjemu selektorju Andreju Dobovičniku, ki je z rezultati v preteklosti dokazal, da lahko skupaj s fanti dosežejo marsikaj in da je pred njimi še lepa prihodnost. Prva preizkušnja pa bo že decembra, ko se bodo začele kvalifikacije za EP 2014.

Sezono bo odprl super pokal v Kobaridu

IO NZS je potrdil koledar futsal sezone, ki se prične z Dnevom slovenskega futsala 1. septembra 2012, prvi krog 1. SFL bo tako na sporedu 14. septembra, novega prvaka pa bomo imeli ob koncu meseca aprila 2013. Dan slovenskega futsal bo v Kobaridu, ki v tem letu praznuje 10 let svojega uspešnega delovanja. Kot je že uveljavljeno bo ta dan namenjen izobraževanju delegatov, sodnikov in kontrolorjev, večer pa bo popestrila tekma super pokala med domačo ekipo in Predilnico Litija. To je tudi eden izmed sklepov KMN, na predlog izvršnega sekretarja bosta v tekmi super pokala od sedaj v primeru osvojitve obeh lovorik (DP in pokal) ene ekipe, tekmo super pokala igrala prvo in drugo uvrščena ekipa državnega prvenstva. S tem bo v vsaki sezoni zagotovljena tekma super pokala.

Spremenjen način tekmovanja

IO NZS je potrdil tudi splošne Propozicije (futsal) tekmovalne sezone 2012/2013. V njih je med drugim tudi spremenjen način tekmovanja. Glede na pogovore, ki sta jih s klubi 1 in 2. SFL opravila predsednik KMN in izvršni sekretar in po potrditvi članov KMN se tekmovanje v prvi ligi odvija po dvokrožnem sistemu (14 krogov) ter končnici (play off), v katerem se najprej igra četrtfinale (3-6 in 4-5), zmagovalca se pomerita s prvo in drugouvrščeno ekipo rednega dela prvenstva. Osmouvrščena ekipa se neposredno preseli v nižji rang tekmovanja, sedmouvrščena ekipa se bo z drugouvrščeno ekipo 2. SFL pomerila še za eno prosto mesto v tekmovalni sezoni 2013/2014.

Nike uradna žoga

Člani KMN NZS so na zadnji seji potrdili tudi razpis tekmovanja za novo sezono v vseh starostnih kategorijah, ter futsal žogo NIKE potrdili kot uradno žogo tekmovanja tudi v sezoni 2012/2013, v katerem je zapisano, da se v mlajših kategorijah tekmovanja uvaja minimalni znesek kotizacije za tekmovanje, za ekipe, ki v sistemu ne nastopajo s člansko ekipo v 1 ali 2. SFL.

Ne spreglejte