Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 4. 2014,
11.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marko Šuler NK Maribor NK Maribor NK Gorica pokal Slovenije

Petek, 4. 4. 2014, 11.01

7 let, 12 mesecev

Do Gorice ne čuti več pravega naboja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Branilec Mariborčanov Marko Šuler bo 21. maja naskakoval četrto pokalno lovoriko. Osvojil jo je že s tremi tujimi klubi, zdaj ima priložnost, da se je prvič razveseli še v domovini.

Ko se je Gorica zadnjič uvrstila v finale pokalnega tekmovanja, se je pisalo leto 2005. V taboru vrtnic je bil takrat tudi 22-letni Marko Šuler, ki si je utiral pot do tega, da je postal osrednji obrambni steber Novogoričanov. Z njimi je dvakrat osvojil prvenstvo, v pokalu pa se mu ni izšlo. Celjani so bili v velikem finalu, ki se je igral na njihovem štadionu, boljši z 1:0 in po vodi je splavala priložnost, da bi Korošec osvojil prvi pokal.

"Veliko stvari se je spremenilo v Novi Gorici"

Šuler je v knežjem mestu odigral vso tekmo, dvoboj pa je odločil njegov soigralec Vladislav Lungu. Moldavijec je nesrečno dosegel avtogol. Na dvoboju je nastopila kopica znanih imen slovenskega nogometa, ki so bili že uveljavljeni ali pa šele trkali na vrata članske reprezentance. Poleg Šulerja velja izpostaviti še Sebastjana Cimerotića, Nejca Pečnika, Dareta Vršiča, Aleksandra Šeligo in Simona Sešlarja pri Celjanih ter Valterja Birso, Mirana Burgiča, Andreja Komaca, Mirana Srebrniča in Aleša Kokota pri poraženih Primorcih.

Ko pa se je Šuler odločil za pot v tujino, je začel osvajati pokalne lovorike. Na seznam zmagovalcev se je vpisal v Belgiji, Izraelu in na Poljskem, prihodnji mesec pa bo imel na koprski Bonifiki priložnost, da prvič postane še najboljši v slovenskem pokalu. To lahko stori v dresu vijolic, s katerim je v polfinalu izločil Olimpijo.

Usoda ga bo 21. maja v finalu povezala z Gorico, klubom, kjer je preživel štiri čudovita leta. Takrat so bile vrtnice ponos slovenskega nogometa, večkratni prvak in znan poligon za uveljavljanje primorskih talentov. Danes je poslanstvo Gorice drugačno, saj je v želji, da se izogne finančnim težavam, postala podružnica Parme, ki je v vrste vrtnic naselila ogromno posojenih tujcev. Slovence lahko v klubu prešteješ skoraj na prste ene roke. "Veliko stvari se je spremenilo. Ogromno igralcev na poznam, tistih iz moje generacije je zelo malo, tako da ni več tistega pravega naboja. Tudi ljudje so se zelo spremenili. Bo drugačen naboj, a bo vseeno lepo igrati z Gorico. Nekaj pa le poznam od tega kluba," je razmišljal Marko Šuler po preboju v pokalni finale.

Slovensko prvenstvo še zdaleč ni lahko

Je pravi specialist za pokalne naslove. Zdaj, ko brani barve Maribora in se je izognil zdravstvenih težav, se mu obetajo nove lovorike, saj so Štajerci favoriti za osvojitev dvojne krone.

"Finale bo gotovo posebna tekma, a bomo o tem razmišljali in govorilo pozneje, saj nočemo, da bi nas to uspavalo. Naj bo to poslastica za konec sezone. Zdaj že gledamo naprej. Čaka nas težka tekma v Kranju, kjer moramo iskati nove točke, saj nam preostali dihajo za ovratnik. K Triglavu gremo brez kalkulacij. Gremo po točke," poudarja dolgoletni slovenski reprezentant, ki je povratni polfinalni dvoboj z Olimpijo zaznamoval z avtogolom, a tudi "hokejsko" podajo ter sodelovanjem pri odločilnem zadetku Maribora.

Verjame, da bo z Mariborčani prvak, a pričakuje napet boj do zadnjega kroga. "Do konca bo zanimivo. Naša liga še zdaleč ni tako lahka. Težko je ostati dominanten toliko let. Pridejo tudi težki trenutki, a sem prepričan, da bomo izpolnili nalogo do konca."

Ne spreglejte