Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
8. 7. 2013,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marinko Galič Bojan Prašnikar Dejan Djuranović

Ponedeljek, 8. 7. 2013, 12.31

8 let

Djuranović: Zlatko točno ve, kaj želi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vrnitev Zlatka Zahoviča je osrednja nogometna tema v Sloveniji. Zanimalo nas je, kaj si o njej mislijo nekatera znana imena, ki so bila v preteklosti v Ljudskem vrtu zelo povezana z uspehi vijolic.

"V Mariboru, vsaj kakor spremljal medije, je čutiti veselje. Navijači so zbirali podpise, naj ostane, glede na to, da je to mesto Maribor in kaj je Zlatko naredil za klub kot športni direktor, pa se čuti olajšanje. Na koncu koncev je daleč najbolj idealen za to funkcijo. Tisti, ki bo prišel za njim, bo moral biti norec ali pa imeti nenormalno veliko poguma, da bo stopil v čevlje, ki jih nosi Zlatko. Naredil je vrhunsko delo in za ta posel je ustvarjen. Ima veliko nogometno kariero, ima zveze, poznanstva, je karizmatičen, trd pri pregovorih. Ko se gre menit z drugim klubom, je drugače, kot če bi prišel nekdo, ki je imel solidno igralsko kariero, pa je drugačen športni direktor. Nobeden ga ne bo jemal tako resno kot Zlatka, ki je predrzen. Pri njem ne veš, kaj bo čez pol ure. Reagira po svoje, ljudje so ga takega sprejeli. Živi kot igralec. Če bi bil zdaj na njegovem mestu enosmeren dober človek prijetnega srca, poln dobrote, ne bi bilo nič od tega, kar je zdaj v mariborskem klubu. Pa tudi slovenskemu nogometu bi bilo 'tečno', če bi se umaknil. Dobro je 'kuril' za derbije, včasih malce pregrobo, ampak tak je njegov slog. Če mu je Mourinho vzor, vemo, kje črpa navdih. Pri njem me nič ne preseneča. Ne bi me tudi, če čez dva dni spet spremeni odločitev. Je nepredvidljiv in lahko čez noč spremeni odločitev. Mogoče taktično. Morda je nakazal odhod, da predrami mesto v nogometnem smislu, mogoče je potreboval medijsko pozornost. Ne vem, nismo v njegovi glavi, nismo in ne vemo, zakaj se je odločil za omenjena koraka, a to ljudi ne bo zanimalo. Zdaj je to končana zgodba. Zlatko se je vrnil in zdaj bo tako, kot je bilo prej."

"Maribor je specifično nogometno okolje v Sloveniji. Vsi skupaj so ugotovili, da je najbolj smiselno, da se njegov odstop prekliče in se nadaljuje delo. Mislim, da je to ustrezna rešitev. Kako naprej? Mislim, da Zahovič z motivacijo ne bo imel težav. Tudi različne rezultate v pripravah imam za dokaj normalne, bilo je vse, od dobrih do slabih tekem, a z izkušnjami se da hitro ugotoviti, kaj je boljše. Maribor ima izkušeno garnituro tako zunaj igrišča kot na njem. Napovedal sem že, da bi bil Maribor premočan za druge slovenske klube tudi brez Zahoviča. Je v taki situaciji, da ima veliko prednost pred tekmeci, kar se je v nedeljo na superpokalu tudi pokazalo. Drugim manjka še veliko, bodo morali še marsikaj postoriti drugje, da bo šla stvar v želeno smer. Zahovič ostaja športni direktor, kar je pozitivna novica za slovenski nogomet, a pustimo času čas, kljub vsemu stvar nekaterim ni v interesu, je pa res, da je od navdušenja do obratnega le kratka pot. Najboljše je, da se živi v realnem optimizmu."

"Edino pravilno, da se je to zgodilo. Besed o tem, koliko pomeni Mariboru in slovenskemu nogometu, ni treba izgubljati. So odveč. Očitno je Zlatko potreboval nekaj počitka, da si nabere energijo in obnovi moč, pa tudi da se prepriča, koliko je priljubljen v svojih vrstah. Njegovo vrnitev lahko pozdravimo z veseljem. Maribor je dobil veter v hrbet, cilji kluba so vedno večji, a je Zlatko z izkušnjami in znanjem dokazal in pokazal, kakšen profesionalec je. Točno ve, kaj želi. Prepričan sem, da bo z enakim žarom opravljal delo naprej. Dodatnega motiva mu ne bo manjkalo, moram pa poudariti, da konkurenca njegove vrnitve ne sme jemati kot slabo novico, ampak jo sprejeti kot pozitivno. Da jo dejansko motivira, da poskuša kljubovati ter se približevati Mariboru, ki se je v zadnjih letih postavil na tako raven, da je lahko vsem drugim cilj. Če se ne bi vrnil, bi bil to res velik udarec za Maribor, saj je težko najti primerno osebo za tak posel, pred vrati pa je ključen del sezone, kjer se odloča tudi o največjih finančnih prihodkih."

Ne spreglejte