Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
21. 4. 2017,
15.55

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Atletico Madrid Real Madrid špansko prvenstvo UEFA liga prvakov Emilio Butragueno Clemente Villaverde Jan Oblak Jan Oblak

Petek, 21. 4. 2017, 15.55

12 mesecev

Direktorja o polfinalu Real - Atletico

Sanjsko slovo Oblaka od štadiona, ki ga je vzljubil?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Real Atletico Clemente Villaverde Emilio Butragueno | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na žrebu polfinalnih parov lige prvakov v Nyonu, kjer je bil prisoten tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin, sta delegaciji madridskih klubskih velikanov Atletica in Reala vodila direktorja. Tekmecu sta namenila kopico pohval in napovedala dva spektakla.

Lani sta se Atletico in Real v ligi prvakov pomerila šele v finalu in neposredno odločila o evropskem naslovu. Beli baletniki so zmagali po izvajanju kazenskih strelov, med poraženci pa razočaranja, saj so bili od velike zmage oddaljeni le milimetre, ni skrival niti slovenski vratar Jan Oblak. Je letos napočil čas za sladko maščevanje?

Atletico lahko mestnim tekmecem prepreči, da bi se vpisali v zgodovino kot prvi, ki bi v 25-letni zgodovini lige prvakov ubranili naslov. To ni uspevalo niti Barceloni, Milanu, Bayernu in drugim velikanom, ki so večkrat osvojili naslov prvaka.

Od Calderona se želijo posloviti na pravi način

Navijači bodo 10. maja še zadnjič napolnili Vicente Calderon na evropski tekmi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Navijači bodo 10. maja še zadnjič napolnili Vicente Calderon na evropski tekmi. Foto: Guliverimage/Getty Images Če bo želel Real izločiti Atletico, bo moral 10. maja pokazati vse, kar zna, saj ga na štadionu Vicente Calderon čaka peklensko vzdušje. To bo zadnja tekma Atletica na objektu, s katerim so rasle generacije njegovih navijačev.

Prihodnja sezona prinaša selitev na štadion Wanta Metropolitano, ki bo ponudil več udobja in sedežev, posledično pa tudi večji zaslužek. "Ponuja se nam priložnost, da se od Vicente Calderona poslovimo tako, kot si zasluži," poudarja direktor Los Colchoneros Clemente Villaverde.

Nekdanji nogometaš Atletica, ki je rdeče-beli dres nosil med letoma 1981 in 1987, ni mogel uiti spominu na boleča poraza v finalu lige prvakov v Lizboni (2014) in Milanu (2016). Takrat so rdeče-beli ostali praznih rok proti Realu. "Naši navijači in igralci so izkusili dva poraza v finalu. Vedo, koliko dela je potrebnega, da prideš tako daleč," je dejal predstavnik Atletica, ki je od prvega evropskega naslova oddaljen le še dva koraka.

Atletico lahko izkoristi vsako napako Reala

Lani se je v finalu lige prvakov veselil Cristiano Ronaldo, Jan Oblak pa je ostal praznih rok. | Foto: Vid Ponikvar Lani se je v finalu lige prvakov veselil Cristiano Ronaldo, Jan Oblak pa je ostal praznih rok. Foto: Vid Ponikvar Z motiviranimi igralci Diega Simeoneja, ki v tej sezoni niso premagali madridskega Reala v domačem prvenstvu (0:3 in 1:1), bo imel opravka branilec naslova. V četrtfinalu je po dramatični tekmi v Madridu, polni spornih sodniških odločitev, in večeru evropskega rekorderja Cristiana Ronalda izločil Bayern. Zdaj ga čakata dvoboja z Atleticom, ki se v španskem prvenstvu ne poteguje več za naslov.

Pred Realom so naporni tedni. V nedeljo se bodo na el clasicu pomerili z Barcelono in skušali zadržati prednost pred zasledovalci v la ligi. Nato bo sledil načrt, kako postati prvi v zgodovini lige prvakov, ki bi ubranili naslov.

"Srečni smo, da smo od finala oddaljeni le še korak. A ta bo najtežji od vseh," poudarja Emilio Butragueno. Direktor belih baletnikov, ki je pred desetletji navduševal v dresu Reala in španske izbrane vrste, je poln pohval na račun tekmeca.

Beli baletniki so v četrtfinalu izločili Bayern München. | Foto: Reuters Beli baletniki so v četrtfinalu izločili Bayern München. Foto: Reuters

"Atletico je ekipa, ki izkoristi vsako tvojo napako. Kakovostni so tako v napadu kot tudi v obrambi, kjer ne prejemajo veliko zadetkov. Drago bomo plačali vsako napako," je nekdanji napadalec nogometaše Reala opozoril, da si v polfinalnih madridskih spektaklih ne smejo privoščiti nepotrebnih napak. Če bi si jih, bi se lahko proti slovenskemu reprezentantu Oblaku in njegovim soigralcem znašli v resnih težavah.

Prva tekma bo 2. maja na Santiago Bernabeuu, povratna pa osem dni pozneje na Vicente Calderonu. Takrat se bo Atletico poslovil od svojega štadiona, vsaj kar zadeva evropske tekme. Se bo poslovil tudi od Evrope?

Ne spreglejte