Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
4. 5. 2016,
10.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

Natisni članek

nogomet liga prvakov Atletico Madrid Diego Simeone

Sreda, 4. 5. 2016, 10.35

6 let, 7 mesecev

Diego Simeone: Ne verjamem v maščevanje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

Atletico Madrid je po Barceloni v ligi prvakov izločil še Bayern in se povsem zasluženo uvrstil v veliki finale. Veliko pozornosti pa je med tekmo na Allianz Areni plenil s svojimi izbruhi jeze trener Madridčanov Diego Simeone.

Atletico melje naprej. Po nizozemskem in španskem prvaku je na poti v finale šokiral še Bayern in se uvrstil v veliki finale najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja na svetu. Španci so sicer izgubili na povratni tekmi na Allianz Areni, a zadetek v gosteh je bil dovolj, da so bili Madridčani tisti, ki so napredovali v veliki finale. Odločilni zadetek je za 1:1 zadel francoski ostrostrelec Antoine Griezmann.

Najtežji tekmec v njegovi karieri

"Liga prvakov je spektakularno in zelo težko tekmovanje. Na poti v finale smo morali premagati dve od treh najboljših ekip na svetu, zato si lahko predstavljate, da smo zelo trpeli, da smo prišli do tega uspeha. V prvem polčasu je Bayern igral izjemno in se pokazal kot najtežja ekipa, proti kateri sem kdajkoli vodil Atletico," je po izjemno čustveno naporni tekmi povedal argentinski strokovnjak.

Ne bo šlo za maščevanje, a zanima nas nekaj drugega

Simeone se veseli dejstva, da se lahko v finalu srečajo z Realom, kar bi bila ponovitev finala iz leta 2014, ko je beli balet po podaljšku premagal rojiblancose. "Vesel sem, da se lahko pomerimo z Realom. A zdaj nas zanima nekaj drugega, pa čeprav ne verjamem v maščevanje. To je le nova priložnost v življenju in ne maščevanje. Za razliko od dveh let nazaj bomo imeli tokrat res veliko časa za pripravo za finale. Vem, da to ne pomeni veliko, a je razlika, če igraš v enem tednu dva finala. Enega proti Barceloni in enega proti Realu," je še pojasnil.

Atletico je na poti v finale izločil nizozemskega, španskega in nemškega prvaka. | Foto: Atletico je na poti v finale izločil nizozemskega, španskega in nemškega prvaka.

 

Razjezil ga je sodnik, nasrkal pa je klubski delegat

Simeone je v nekaj dneh poskrbel še za drugi incident. Vročekrvni trener je po dogodku proti Malagi, ko je pobiralcu žoge naročil, naj vrže žogo v igrišče in prekine protinapad, pokazal svoj južnoameriški temperament tudi na povratni tekmi proti Bayernu. Aregntincu je kri zavrela ob pripravi menjave Stefana Savića za Kokeja. Ker glavni sodnik te ni izvršil, je Simeone kar na lepem mahnil enega izmed mož, ki je držal napravo, kamor se vpiše številke za menjavo.

Sprva so vsi mislili, da se je spravil na enega izmed Uefinih mož, na koncu pa se je izkazalo, da je bil to klubski delegat, Pedro Pablo Matesanz. To niti malo ne upravičuje argentinskega trenerja, vsekakor pa ta poteza ne bo imela takih posledic kot v prvem primeru.

"Objela" sta se tudi z Riberyjem

To pa ni bil edini kratek stik na tekmi. Simeone se je že v prvem polčasu objel s francoskim zvezdnikom iz vrst Bayerna Frankom Riberyjem. Zanimivo je, kako hraber je bil Bayernov vezist, ki se ni dal penastemu Argentincu.

Ne spreglejte