Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 12. 2020,
14.02

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

špansko prvenstvo Atletico Madrid Diego Costa

Torek, 29. 12. 2020, 14.02

3 leta, 3 mesece

Diego Costa še tretjič zapustil Atletico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Diego Costa | Diego Costa je zapustil madridski Atletico, pri katerem se jeseni ni naigral. | Foto Getty Images

Diego Costa je zapustil madridski Atletico, pri katerem se jeseni ni naigral.

Foto: Getty Images

Brazilski napadalec s španskim potnim listom Diego Costa je prekinil sodelovanje z Atleticom. Madridski klub je sporočil, kako se je sporazumno razšel z 32-letnim zvezdnikom, ki v tej sezoni ni mogel biti zadovoljen z minutažo, pestile pa so ga tudi številne zdravstvene težave. Costa bo lahko tako v zimskem prestopnem roku našel novega delodajalca. Pogodba z Atleticom bi mu sicer potekla čez šest mesecev.

Če gre nogometašem Atletica v tej sezoni v španskem prvenstvu odlično in pred zadnjim krogom, ki bo odigran v tem koledarskem letu, zasedajo vrh lestvice, pa 32-letni Diego Costa ni imel večjih razlogov za zadovoljstvo. Zdravstvene težave so mu dodobra pokvarile leto 2020. Najprej ga je z igrišč oddaljila poškodba hrbta, nato pa je imel kar nekaj težav po okužbi z novim koronavirusom. V tej sezoni je dres rdeče-belih nosil le 204 minute. V sedmih nastopih je dosegel dva zadetka, a na priložnost vse prevečkrat čakal na klopi za rezervne igralce.

Izkušeni napadalec, znan po vzkipljivem vedenju, zaradi katerega je prejel nemalo kartonov, je tako prejel proste papirje in se bo lahko v zimskem prestopnem roku pridružil novemu delodajalcu brez odškodninskega zneska. Njegova plača pa, glede na tisto, kar je ponujal na igrišču, predstavlja veliko breme Atleticu, ki se spogleduje s tem, da bi v zimskem prestopnem roku okrepil konkurenco v napadu.

Za Los Colchoneros je zaigral v treh različnih časovnih obdobjih. | Foto: Getty Images Za Los Colchoneros je zaigral v treh različnih časovnih obdobjih. Foto: Getty Images

Costa, ki je za špansko izbrano vrsto zbral 24 nastopov in se med strelce vpisal desetkrat, ni prvič zapustil Atletica. Leta 2009 je odšel k Valladolidu, se nato vrnil v Madrid, pa odšel leta 2014 v London k Chelseaju, se leta 2018 ponovno vrnil, zdaj pa se zopet odpravlja drugam. Prvič je za Atletico zaigral leta 2007, skupno pa v treh različnih časovnih obdobjih zbral 215 nastopov in dosegel 83 zadetkov.

Ne spreglejte