Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
11. 4. 2012,
11.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borussia Dortmund Bayern München

Sreda, 11. 4. 2012, 11.58

8 let

Derbi, ki bo odločal o naslovu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes ob 20. uri bodo v Nemčiji vse oči uprte v Signal Iduna Park, na katerem se bosta udarila Borussia Dortmund in Bayern München.

Pet krogov pred koncem nemške bundeslige je v boju za naslov vroče. Borussia Dortmund, ki brani naslov in je imela še pred kratkim visoko prednost, je zdaj pred Bayernom, ki je v izjemni formi, le še tri točke. Po drevišnjem derbiju utegnejo Bavarci ujeti Borussio na vrhu lestvice. Če zmagajo, seveda. V primeru, da bi do treh točk prišli domačini, pa bi bil boj za naslov najverjetneje že odločen. Bayern je bil še pred mesecem dni v veliki krizi, a se je zdaj vse obrnilo v drugo smer. Münchenčani so v izjemni formi. Prebili so se v polfinale lige prvakov, igrali bodo tudi v finalu pokala – tudi tam jih 12. maja na Olimpijskem štadionu v Berlinu čaka obračun z Borussio Dortmund -, v prvenstvu pa zmagujejo kot po tekočem traku. V vseh tekmovanjih so nanizali devet zaporednih zmag. Prepričani so, da lahko drevi na največjem nemškem štadionu, ki bo zagotovo nabito poln, niz zmag zaokrožijo na okroglih deset.

''Ne zanima me, kako, a enostavno moramo zmagati. Zaradi mene tudi na 'umazan' način,'' vzdušje, ki vlada v bavarskem taboru, razkriva vezist Bastian Schweinsteiger, ki je okreval po poškodbi gležnja in bo na voljo trenerju Bayerna. ''Smo v izjemni formi. V Dortmund smo prišli samozavestni in prepričani v uspeh. Seveda se zavedamo, da je Borussia zelo dobra ekipa, a smo hkrati prepričani, da smo mi še boljši. Verjamem v našo zmago. Zagotovo nas čaka razburljivih 90 minut, v katerih bodo lahko gledalci uživali,'' pa sporoča Toni Kroos. Tudi Borussia je v izjemni formi, saj v zadnjih 12 tekmah v vseh tekmovanjih ni izgubila. Nanizala je deset zmag in dva remija. V prvenstvu je njen niz še daljši. Trenutno je pri številki 23. Z dobrimi rezultati želi nadaljevati tudi drevi. ''Udarili se bosta dve nogometni kulturi. Gledalce čaka pravi šov,'' spektakel napovedujejo tudi v Dortmundu na čelu s trenerjem Jürgenom Kloppom. ''Smo optimistični in v dobri formi. Prepričan sem, da bodo moji nogometaši tokrat dokazali, da si zaslužijo naslov prvaka. Bayern je dober, a se ga ne bojimo,'' je še povedal trener nemških prvakov. Nekoliko bolj umirjeno pred derbijem vseh derbijev deluje trener gostov. ''To je za nas zelo pomembna tekma, a ne tako pomembna, kot želijo prikazati nekateri. Odločitev o naslovu ne bo padla v Dortmundu, pač pa v zadnjih štirih krogih. Kdor bo imel ob koncu sezone največ točk, bo prvak,'' strasti umirja Jupp Heynckes.

Domači navijači bodo pogrešali Maria Götzeja, ki se je nekaj časa boril in na vse pretege želel, da bi lahko nastopil na derbiju, a je zdaj že postalo jasno, da ga tokrat ne bomo spremljali na igrišču. Podobno velja tudi za branilca Juliana Kocha, ki pa ni tako pomemben člen ekipe iz Dortmunda, kot je omenjeni nemški reprezentant. Pri gostih ne bo le že dlje časa poškodovanega Belgijca Daniela van Buytna, ki v tej sezoni ne bo več nastopil. Drevi bo ena serija nedvomno končana. Bodisi tista Borussie, ki v nemški ligi ni izgubila že 23 tekem zapored, bodisi Bayernova, ki je zmagal devetkrat zapored. Če bo prekinjena slednja, bo Borussia hkrati izenačila rekord po številu neporaženosti v elitni nemški nogometni ligi. Ta je v lasti Bayerna.

Ne spreglejte