Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 5. 2012,
8.30

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Juventus Antonio Conte Alessandro del Piero Gianluigi Buffon

Ponedeljek, 7. 5. 2012, 8.30

4 leta, 4 mesece

Del Piero: To je maščevanje za 2006

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z zmago 2:0 nad Cagliarijem je Juventus krog pred koncem italijanske serie A postal prvak. To je njihov 28. "scudetto". A športni direktor Giuseppe Marotta pravi: "To je naš 30. 'scudetto'."

Brez poraza (22 zmag in 15 remijev) so krog pred koncem serie A nogometaši Juventusa postali italijanski prvaki. Zanje je to prvi "scudetto" po aferi Calciopoli, ki jim je vzela naslova iz sezon 2005 in 2006. Le kdo bi si mislil, da jim lahko v tej sezoni uspe kaj takega, potem ko so prvenstvo začeli na novem, a sorazmerno majhnem stadionu, z malo zvezdniškimi okrepitvami in s trenerjem, ki je imel vsega štiri mesece trenerskih izkušenj s prvoligašem.

Lani in predlani sedmouvrščeno moštvo lige je do naslova popeljal njihov nekdanji igralec Antonio Conte, ki je pred letom dni iz serie B v serie A popeljal Sieno, pred tem pa so ga navijači pregnali s klopi Atalante. Poleti v svoje vrste niso uspeli privabiti Sergia Aguera in Giuseppeja Rossija, tako so bile njihove glavne okrepitve veteran Andrea Pirlo (iz AC Milana), Črnogorec Marko Vučinić (iz Rome za 15 milijonov) in čilenski branilec Arturo Vidal (iz Bayerja).

Čeprav "stara dama" nima strelca, ki bi bil med šestimi najboljšimi v ligi, so zabili 65 golov (le Milan jih je dal več). Njihovi napadalci so profitirali predvsem zaradi hitre igre in številnih natančnih podaj napadalno usmerjenih vezistov in branilcev - v tej vlogi sta se za prave okrepite izkazala Pirlo in Vidal, izstopal je še Claudio Marchisio. Ne smemo pa pozabiti na dolgoletna člana Juventusa. Alessandro del Piero je pri 37 letih sprejel vlogo rezervista in zabil nekaj ključnih golov proti neposrednim tekmecem za naslov (Milanu in Romi). Kot prerojen pa je med vratnicama branil 34-letni Gianluigi Buffon, ki je prejel le 19 zadetkov, najmanj med vsemi v ligi.

Ne spreglejte