Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
15. 4. 2017,
12.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

3

Natisni članek

Patrick Vieira Andrea Pirlo Bastian Schweinsteiger Antonio Delamea Mlinar liga MLS David Villa

Sobota, 15. 4. 2017, 12.27

6 let, 6 mesecev

Evrogol Davida Ville

Mojstrski zadetek, ki se mu klanja ves svet #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

3

David Villa | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Španski zvezdnik David Villa pri 35 letih še zdaleč ni rekel zadnje vrhunskemu nogometu. Dokazuje se onkraj velike luže v dresu New York City. Na zadnji tekmi lige MLS se je vpisal med strelce z mojstrovino, ki je hitro postala spletna uspešnica. Vratarja Philadelphie je osmešil s prefinjenim strelom s skoraj polovice igrišča.

V severnoameriški ligi MLS, kjer odlično nastopa nekdanji kapetan Olimpije Antonio Mlinar Delamea, saj je bil že dvakrat izbran v najboljšo enajsterico kroga, je svoje mojstrstvo pokazal tudi David Villa. Nekdanji španski reprezentant, ki je v najboljših letih kot za stavo zabijal zadetke v dresu Valencie in Barcelone, se je vpisal med strelce na srečanju med Philadelphia Union in New York City.

Prekrasen zadetek Davida Ville:

Dolgo časa je kazalo, da bodo gostje iz New Yorka zmagali s tesnim rezultatom 1:0, nato pa se je izkušeni Španec odločil za drzen poskus. Ko je bil blizu sredine igrišča, je ocenil, da bi lahko vratarja tekmeca presenetil z dobro odmerjenim lob udarcem. Sprožil je strel z ogromne razdalje. Žoga je v loku proti vratom letela skoraj 50 metrov, nato pa končala v mreži. Villo je dočakal ogromen aplavz, New York City pa se je veselil zmage z 2:0.

Evrogol Španca očaral tudi Pirla in Vieiro

O tem, kako atraktiven zadetek je dosegel Villa, pričajo besede njegovega zvezdniškega soigralca Andree Pirla. Izkušeni italijanski zvezni igralec je zadetek Španca na štadionu Talen Energy opisal kot enega od najlepših, kar jih je videl v karieri. Čeprav igra nogomet na najvišji ravni že 22 let, ga je evrogol Ville povsem očaral.

Villa je bil lani razglašen za najboljšega igralca lige MLS. | Foto: Guliverimage/Getty Images Villa je bil lani razglašen za najboljšega igralca lige MLS. Foto: Guliverimage/Getty Images

''Malce sem bil utrujen, zato sem se odločil za takšno rešitev,'' je po atraktivnem zadetku dejal strelec. ''To je bil eden od najbolj zahtevnih zadetkov v moji karieri, o tem ni dvoma,'' je dejal. Proti Philadelphii bi mu podoben podvig skoraj uspel že na prejšnji tekmi, a je žoga zadela okvir vrat.

Nekdanji napadalec Valencie, Barcelone in španske reprezentance je v tej sezoni v ligi MLS na šestih tekmah dosegel štiri zadetke. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nekdanji napadalec Valencie, Barcelone in španske reprezentance je v tej sezoni v ligi MLS na šestih tekmah dosegel štiri zadetke. Foto: Guliverimage/Getty Images

''Tako poseben zadetek lahko doseže le poseben igralec. To je bil vrhunski udarec,'' se je čestitkam na račun Ville pridružil njegov trener, nekdanji francoski reprezentant Patrick Vieira.

Edini Slovenec pri nemškem zvezdniku

New York City se je z zmago v Philadelphii na lestvici vzhodne konferenčne skupine na vrhu izenačil s Columbusom. New England, kjer igra občasni slovenski reprezentant Mlinar Delamea, je na vzhodu nahaja na sredini razpredelnice. Med enajstimi klubi zaseda šesto mesto. Danes bo gostoval v Chicagu, kjer blesti nemški as Bastian Schweinsteiger.

Ne spreglejte