Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
28. 3. 2017,
10.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Luka Zahović naj gol Prva liga Telekom Slovenije Ljudski vrt Milivoje Novakovič NK Radomlje

Torek, 28. 3. 2017, 10.25

6 let, 7 mesecev

Trener Maribora pred nadaljevanjem prvenstva

Toliko jih Darko Milanič še ni pogrešal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28
Luka Zahović | Foto Sportal

Foto: Sportal

Nogometaši Maribora se pripravljajo na nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije. V sredo bodo v Ljudskem vrtu na srečanju 26. kroga pričakali zadnjeuvrščene Radomlje. Pogled na lestvico napoveduje dvoboj mačke z mišjo, a trenerju Darku Milaniču povzročajo preglavice številne odpovedi. Seznam odsotnih je najdaljši v tej pomladi.

Vijolice so se na reprezentančni premor odpravile z zajetno prednostjo pred tekmeci. Najbližji zasledovalec Olimpija na razpredelnici zaostaja devet točk. Maribor ima v sredo priložnost, da ohrani prednost, saj je pred njim na papirju najlažje srečanje v tej sezoni.

V Ljudski vrt prihajajo Radomljani, ki se že počasi pripravljajo na igranje v 2. SNL, saj jih lahko v druščini najboljših ohrani le še čudež. Za Aluminijem zaostajajo 16 točk. V sezoni so osvojili le devet točk, vodilni Maribor pa že 56.

Ne bodo podcenjevali Radomelj

Darko Milanič je spomladi popeljal Maribor do velike prednosti pred Olimpijo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Milanič je spomladi popeljal Maribor do velike prednosti pred Olimpijo. Foto: Grega Valančič/Sportida "Ne glede na precejšnjo točkovno razliko naše misli ne bodo uhajale k naslednjim tekmam. Čeprav smo prvi, tekmeci pa zadnji, moramo imeti pravilen pristop. Ne bomo jih podcenjevali, ampak skušali odigrati odlično tekmo in upravičiti vlogo favorita," Darko Milanič noče prehitevati dogodkov.

Trener Maribora ostaja previden pred gostovanjem Radomljanov, dodatno skrb pa mu predstavlja podatek, da na dvoboju ne bo mogel računati na kopico pomembnih igralcev. Ravno zdaj, ko vstopa v naporno obdobje, ko bo v enem mesecu odigral osem tekem. Kar trikrat se bo pomeril z Olimpijo, dvakrat v polfinalu pokala, 29. aprila pa še zadnjič za prvenstvene točke.

Zahović na seznamu ni osamljen

Maribor bo prvič v spomladanskem delu pogrešal prvega strelca 1. SNL Luko Zahovića, ki še čuti posledice bolezni. Mladi napadalec je dosegel 14 zadetkov, skoraj toliko, kot celotno moštvo Radomelj v vsej sezoni (17). Zdravje je obrnilo hrbet tudi Damjanu Boharju, ki je nogometno igrišče zaradi bolezni zamenjal za posteljo.

Damjan Bohar se je znašel na seznamu igralcev, na katere trener Maribora ne bo mogel računati za dvoboj z Radomljami. | Foto: Vid Ponikvar Damjan Bohar se je znašel na seznamu igralcev, na katere trener Maribora ne bo mogel računati za dvoboj z Radomljami. Foto: Vid Ponikvar

Izraelec Marwan Kabha se trudi, da bi se vrnil čim prej po poškodbi stegenske mišice, Denis Šme pa bo počival zaradi poškodbe ahilove tetive. Ker bo zaradi kazni rumenih kartonov proti Radomljanom manjkal tudi občasni reprezentant Aleks Pihler, se je Milanič znašel v nezavidljivem položaju.

Lahko Maribor do konca sezone zapravi prednost pred Olimpijo?

  • Da.
    26,10 %
    142 glasov
  • Ne.
    73,90 %
    402 glasov
Oddanih 544 glasov

"Kar naenkrat smo v položaju, da bomo morali menjati zvezno vrsto," opozarja trofejni strateg Mariborčanov. Danes bo na treningu ocenil stanje edinega članskega reprezentanta Milivoja Novakovića, ki se je s Katančevo četo udeležil gostovanja na Škotskem (0:1).

Dvoboj 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Radomljami se bo v sredo v Ljudskem vrtu začel ob 19.30.

Osem tekem Maribora v enem mesecu:

29. marec: Maribor – Radomlje
1. april: Krško – Maribor 
5. april: Olimpija – Maribor (polfinale pokala)
8. april: Koper – Maribor
12. april: Maribor – Olimpija ( polfinale pokala)
15. april: Rudar – Maribor
22. april: Maribor – Domžale
29. april: Olimpija – Maribor

Najlepši zadetki 25. kroga:

Ne spreglejte