Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
20.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 20.45

6 let, 7 mesecev

Trener NK Maribor pred ponovljeno tekmo z Gorico

Maribor iz svojih misli pregnal Olimpijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Darko Milanič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Maribora imajo v torek priložnost, da podvojijo prednost pred Olimpijo in izkoristijo njen spodrsljaj proti Rudarju. Trener Darko Milanič dopoveduje izbrancem, naj pred srečanjem z Gorico ne podležejo preračunljivosti.

Matematična razlaga je preprosta. Če bodo vijolice v torek popoldne osvojile novogoriški Športni park, bodo prednost pred Olimpijo 13 krogov pred koncem prvenstva povišale na sedem točk. Na lestvici bi imele uradno na papirju resda le šest točk prednosti, a bi bili zaradi boljšega izkupička v medsebojnih tekmah (trije večni derbiji v tej sezoni so se končali 3:1, 1:1, 1:0 v korist Maribora) uvrščeni pred Olimpijo tudi v primeru, če bosta kluba končala prvenstvo z enakim številom točk.

Tako bi prednost 13-kratnih prvakov po morebitni zmagi nad vrtnicami znašala sedem točk, kar bi bilo imenitno izhodišče za nadaljevanje sezone, ki bi lahko uresničila sanje Maribora o vrnitvi na slovenski nogometni prestol. Vijolicam bi šel na roke tudi spored 24. kroga, v katerem čaka ranjeno Olimpijo zahtevno gostovanje pri tretjeuvrščenih Domžalah, Maribor pa bo v Ljudskem vrtu gostil Aluminij.

Milanič ne dovoli nobene preračunljivosti

Ko je Maribor nazadnje gostoval v Novi Gorici, je Miran Burgić poskrbel za zmago vrtnic z 2:1. | Foto: Vid Ponikvar Ko je Maribor nazadnje gostoval v Novi Gorici, je Miran Burgić poskrbel za zmago vrtnic z 2:1. Foto: Vid Ponikvar Navijači Maribora so v nedeljo zaploskali zmagi velenjskega Rudarja v Stožicah (4:2). Trener Darko Milanič je napovedal, da bo njegova prva skrb, kako ohraniti osredotočenost na tekmo. Ne želi si, da bi se njegovi izbranci obremenjevali z veliko priložnostjo, ki se jim ponuja, saj bi lahko z novo zmago pobegnili najbližjemu zasledovalcu na občutno prednost.

''Ne glede na razplet tekme v Ljubljani (zmaga Rudarja nad Olimpijo s 4:2, op. p.) ni naše razmišljanje nič drugačno. V naših mislih mora biti samo NK Maribor in ni dovoljene nobene preračunljivosti. Vemo, kaj hočemo in kako priti do želenega rezultata,'' sporoča nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance, ki je pred prihodom na Štajersko nekaj časa treniral tudi Gorico.

Dvoboj med Gorico in Mariborom, ki ponuja derbi 23. kroga, je bil v soboto odpovedan zaradi neprimerne igralne površine. Dež je pokvaril sobotni nogometni praznik v mestu vrtnic. Boljša napoved je za torek, ko se bo dvoboj med moštvoma, ki jih vodita nekdanja reprezentančna branilca (Miran Srebrnič je dolgoletni trener Gorice), začel ob 16. uri.

V napadu spet Novaković in Zahović?

Maribor je nameraval v soboto začeti dvoboj v postavi Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler, Bohar, Vršič, Novaković in Zahović, Gorica pa se je odločila za začetno postavo Sorčan, Gregorič, Boben, Jogan, Škarabot, Kolenc, Humar, Žigon, Osuji, Kapić in Burgić. Pričakujemo lahko, da trenerja v treh dneh ne bosta razmišljala o bistvenih spremembah. 

Noče po nepotrebnem izgubljati energije

Mariborčani so se na Primorsko odpravili po ponedeljkovem treningu. ''Res je nenavadno, da moramo dvakrat zapored v Novo Gorico, a na to nimamo vpliva. Nesmiselno bi bilo izgubljati energijo z zadevami, ki jih ne moremo spremeniti. Morali smo se sprijazniti z razpletom, vrniti domov in se pripraviti na novo tekmo,'' je za klubsko stran pojasnil Milanič, prepričan o ugodnem rezultatu na gostovanju v Novi Gorici.

Kako je velenjski Rudar v nedeljo presenetil Olimpijo?

Spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije je začel z dragoceno zmago nad Olimpijo (1:0), zdaj se mu ponuja priložnost, da se maščuje še Gorici za poraz v jesenskem delu, ko so ostale vijolice praznih rok sredi napornega evropskega ritma (1:2) in za kratek čas izgubile stik z vrhom. Zdaj je prvo mesto v njihovi lasti. Maribor bo naredil vse, kar zmore, da pri tem ostane od konca sezone, navijači Olimpije pa bodo stiskali pesti, da štirikratni prvaki iz Nove Gorice pokvarijo načrte vodilnemu prvoligašu.

Ne spreglejte