Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
21. 2. 2014,
6.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Dare Vršič

Petek, 21. 2. 2014, 6.56

8 let

Dare Vršič: Hvala navijačem Maribora, perfektni ste!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ni veliko nogometašev, ki bi v vijoličastem dresu debitirali na tako spektakularen način kot Dare Vršič. Njegov prekrasni gol je Mariboru postavil trdne temelje za odmeven remi proti Sevilli.

Za zlata vreden neodločen rezultat proti španskemu velikanu sta z zadetkoma poskrbela kapetan in novinec. Marcos Tavares, kralj mariborskih strelcev v Evropi, je prispeval prvega. Z njim je še povečal prednost pred klubskimi zasledovalci (zdaj je pri 17 zadetkih), vedno bližje je slovesnemu trenutku, da bo postal najboljši strelec mariborskega kluba vseh časov. Manjkata mu le še dva gola. Brazilec s slovenskim potnim listom ostaja v dobri formi, presenetljivo hitro pa se je pod Kalvarijo njegove navade oprijel tudi novinec, ki je na debiju odigral le nekaj minut.

Za drugi gol, s tem pa tudi končni rezultat 2:2, je odgovoren Dare Vršič. "Hitro je pokazal, da gre za vrhunskega igralca," je ponosno pripomnil športni direktor Zlatko Zahović, najbolj zaslužen, da se je 29-letni zvezni igralec vrnil v domovino.

Dolgo je razmišljal o tej tekmi

Pomurec skuša v Ljudskem vrtu obuditi kariero, povrniti tekmovalno formo in si dvigniti samozavest, ki jo je dunajsko neigranje pošteno načelo. Za zdaj je na odlični poti. V polno je zadel že na prvi uradni tekmi za slovenskega prvaka. Na srečanju, ki je bilo daleč od običajnega, saj je Maribor kot prvi slovenski klub na lastni koži izkusil adrenalin, povezan z izločilnim bojem v ligi Europa.

"Dolgo sem razmišljal o tej tekmi. Ni me bilo strah, sem pa imel tremo, saj sem čakal odziv. Mislim, da sem se dobro vklopil. To je bil super začetek," je 29-letni nogometaš širil dobro voljo po prihodu iz slačilnice, ko je pristopil k predstavnikom sedme sile. "Po končnih 2:2 sem malce razočaran, ker smo vodili. Smo pa vmes tudi izgubljali, tako da moram biti na koncu le zadovoljen s tem. To je realen rezultat. Sevilla je favorit, saj moramo mi v gosteh vsaj enkrat zadeti. Njim to ni treba, zato jim bo lažje."

Tavares je bil oddaljen le tri metre

Pomurec se je vrnil na igrišča v velikem slogu. Mrežo Seville, ki je v bogati karieri že osvajala tako španske kot evropske lovorike, je zatresel le nekaj minut po vstopu. Odločil se je za strel z razdalje in na vrata ustrelil tako natančno, da je bil vratar Seville brez moči. "Gol? Tava (kapetan Tavares, op. p.) je bil oddaljen od mene le tri metre in mi zakričal, naj streljam," je Vršič razkril povod za strel v akciji, ki je pretentala seviljsko obrambo in jo še drugič prisilila k predaji.

Ko je Ljubljano zamenjal z Dunajem, je njegova strelska forma poniknila. Nogometaš, ki je v članski reprezentanci spadal v udarno enajsterico, je izgubil samozavest. Vedno manj je bilo nastopov, še manj zadetkov. "Po enem letu in več brez prave tekme sem jo končno dočakal. Izpadlo je fenomenalno," pravi nogometaš iz Apač, ki je v stalnem ritmu brez poškodb že vsaj pet mesecev.

Navijaška podpora, ki jo je občutil še isto sekundo, ko je prvič zaigral z vijoličastim dresom na uradni tekmi, mu veliko pomeni. "Občutek je perfekten. Zahvalil bi se navijačem, ki so me lepo sprejeli. Komaj čakam naslednje tekme v Ljudskem vrtu, ki mi očitno ustreza (spomnil se je tudi na reprezentančni zadetek v srbski mreži pred več kot dvema letoma, op. p.). To navijaško kuliso, kar sem doživel danes, lahko opišem le z eno besedo. Perfektno." Zahović je prepričan, da bo Vršič že po nekaj tekmah našel pravo formo.

Dare doživlja vzdušje v mariborski ekipi kot zabavno, fenomenalno in sproščino. "Ni bilo težav, da se ne bi vklopil. Prevladuje imeniten ekipni duh, vse je na pravem mestu. Prišel sem v odličen klub, selitev je bila fenomenalna." Dodal je, da bi se preselil z Dunaja tudi, če bi hrvaški trener Nenad Bjelica, ki pri Austrii v tej sezoni Vršiču ni ponudil niti minute, odšel že prej. "V vsakem primeru bi zamenjal klub. To je preteklost, o tem ne bi več razpredal," je ocenil Vrša in s tem dal posredno vedeti, kako bi se nanašali odgovori na vprašanja o Olimpiji.

Ne spreglejte