Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
5. 2. 2016,
12.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Neymar rojstni dan

Petek, 5. 2. 2016, 12.11

6 let, 7 mesecev

Dan, ko Ronaldo in Neymar pihata od sreče

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Peti februar je prav poseben dan v nogometnem svetu. Na današnji dan se je rodilo ogromno znanih imen. Najbolj izstopata Portugalec Cristiano Ronaldo in Brazilec Neymar.

Naključje ali kaj drugega? Zvezdnika Reala in Barcelone, ki spadata med tri najboljše nogometaše na svetu, sta rojena na isti dan. Cristiano Ronaldo in Neymar sta na igrišču goreča tekmeca, ko pa napoči 5. februar, začne njuno srce družno poskakovati v slavnostnem ritmu, saj ju čakajo rojstnodnevne obveznosti. Danes bosta na tortah upihnila 31 in 24 svečk. Prvi as madridskega Reala je uradno v četrto desetletje zakorakal lani. Takrat si je privoščil zabavo ob neposrečenem času, saj je soigralce povabil na druženje le nekaj ur po bolečem porazu v madridskemu derbiju. Atletico je ponižal Real s 4:0, tako da ni nihče izmed gostov na Ronaldovi rojstnodnevni zabavi omenjal besede derbi. Letos se bo lahko Portugalec rojstnodnevnemu veselju posvetil veliko bolj sproščeno, saj je pod vodstvom Zinedina Zidana povzdignil strelsko formo in pomagal Realu do številnih visokih zmag.

Ronaldo je v karieri dosegel že skoraj vse. Strelski kralj kraljevega kluba je bil trikrat proglašen za najboljšega nogometaša na svetu, na evropski prestol se je povzpel tako z Manchester Unitedom kot tudi belimi baletniki iz španske prestolnice, na potu pa zrušil kopico rekordov. Za popolno zbirko mu manjka le še odmevnejši uspeh s portugalsko reprezentanco. Na tega čaka tudi brazilski napadalec, ki pri katalonskem velikanu sestavlja atomski trojček MSN (Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar). Z Barcelono je lani osvojil kar pet naslovov, z Brazilijo pa še čaka na podvig.

Manchester United za Neymarja ponujal rekord vseh rekordov

Pred seboj ima še številna leta dokazovanja na nogometnih igriščih, saj je dopolnil komaj 24 let. Neymar se je v zadnjih dneh pogosto pojavljal na naslovnicah znanih evropskih športnih dnevnikov. Zgodbo je zakuhal njegov oče, ki je razkril, da je ljubljenec brazilskih navijačev lani med poletjem prejel nemoralno ponudbo evropskega velikana.

V njegovi pogodbi je zapisano, da lahko zapusti Barcelono, če je kateri izmed snubcev pripravljen vplačati 190 milijonov evrov. Neymarjev oče je v pogovoru za špansko radijsko postajo COPE dejal, da ni bil to madridski Real, ampak Manchester United.

Brazilski zvezdnik ni niti za trenutek razmišljal o tem, da bi se preselil na Old Trafford. Kariero želi nadaljevati na Camp Nouu, kjer mu gre odlično. Lovorike osvaja kot po tekočem traku, njegovih zadetkov je iz tedna v teden več, prvič v karieri pa je bil izbran tudi med tri najboljše nogometaše na svetu.

CR7 in Neymar pa nista edina današnja nogometna slavljenca. Seznam slavljencev je dolg in širok, tako da spada peti februar med ene najpomembnejših dni v nogometni zgodovini.

Ne spreglejte