Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
17. 1. 2015,
22.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Dalibor Stevanović

Sobota, 17. 1. 2015, 22.23

8 let

Dalibor Stevanović: spet je postal pomemben reprezentant

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po nekaj letih, v katerih je bil v reprezentanci le statist, je Dalibor Stevanović leta 2014 spet igral veliko več. Tudi s statusom v klubih, igral je na Poljskem in v Rusiji, je lahko zadovoljen.

Leto je začel kot član Slaska Vroclava na Poljskem, kjer je skupaj z Rokom Elsnerjem leta 2012 klubu pomagal do zgodovinskega naslova prvaka, na katerega je Slask čakal kar 25 let.

V prejšnji sezoni je bil Slask veliko slabši, prvenstvo je končal šele na 12. mestu. Dalibor Stevanović je zanj igral redno. Zbral je 13 prvenstvenih nastopov, vse od prve minute. Zabil je štiri gole. Izkazal se je predvsem na tekmi proti Podbeskidzieju, na kateri je pri remiju s 3:3 zabil prav vse gole Slaska.

Potem se je poleti po Španiji, Izraelu, Nizozemski, Ukrajini in Poljski preselil še v šesto državo. Odšel je v Rusijo. V Moskvi je podpisal triletno pogodbo s tamkajšnjim Torpedom.

Tudi v ruski prestolnici je igral redno. Torpedo je prvi del sezone končal na 13. mestu, le mesto nad položaji, ki ob koncu sezone vodijo v dodatne kvalifikacije za obstanek.

Stevanović je igral na 12 prvenstvenih tekmah, na vseh je bil v začetni enajsterici. Zabil je dva gola in prispeval eno podajo.

Iz pokala je Torpedo že izpadel (v osmini finala), Domžalčan je v tem tekmovanju nastopil dvakrat.

Več minut kot prej v petih letih skupaj

V zadnjih petih letih pred tem je v reprezentanci zbral le 278 minut igre, v letu 2014 jih je 286. Njegov reprezentančni status se je lani spremenil drastično na bolje. Igral je v prvi postavi na prijateljskih tekmah proti Urugvaju in Argentini, obe je Slovenija izgubila.

V začetni enajsterici je bil zatem tudi na prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, ko je Slovenija nepričakovano izgubila proti Estoniji z 0:1. Na tej tekmi je v vsega 15 minutah prejel dva rumena kartona in moral 15 minut pred koncem tekma z igrišča, kar je – selektor Srečko Katanec je v njem videl eno izmed rešitev za položaj na sredini igrišča, ki je po odhodu Roberta Korena še vedno kritičen – prav gotovo poslabšalo njegov reprezentančni status. Potem je bil v prvi postavi še na kvalifikacijski tekmi proti Litvi v gosteh, ko so Slovenci zmagali z 2:0. Igral je v prvem polčasu.

Pri 30 letih je pri 21 reprezentančnih nastopih in enem zadetku. Prav zanimivo bo videti, kako se bo njegova reprezentančna zgodba nadaljevala v letošnjem letu.

Ne spreglejte