Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 8. 2014,
22.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Goran Cvijanović Miral Samardžić Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 8. 8. 2014, 22.13

7 let, 12 mesecev

Cvijanović iz Maribora h Keku, prišel tudi prijatelj Messija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Matjaž Kek žanje uspehe z Rijeko, s katero je nanizal že 13 zaporednih zmag. Zaradi številnih poškodb zveznih igralcev je bil primoran okrepiti svoje vrste. Odločil se je za Slovenca in Argentinca.

Nekdanji slovenski selektor je želel Gorana Cvijanovića na Kantrido pripeljati že v začetku julija, a je ostalo le pri poskusu. Trenerju Rijeke se je želja izpolnila mesec dni pozneje, ko je le pridobil soglasje mariborskega kluba.

Tako bo 27-letni Primorec, ki je v dresu slovenske izbrane vrste zbral tri nastope, nadaljeval kariero na Hrvaškem in se pridružil rojaku Miralu Samardžiću, ki že kuje načrt, kako v odločilnem kvalifikacijskem krogu premagati Šerif (njegov nekdanji klub, kjer je nosil tudi kapetanski trak, op. p.) iz Tiraspola in si priigrati vnovično udeležbo v skupinskem delu evropske lige.

Po Keku, Florjančiču in Samardžiću še en Slovenec

Cvijanović se je v tej sezoni pri slovenskih prvakih znašel na stranskem tiru, saj je želel nadaljevati kariero v tujini, ni pa bil zadovoljen niti s pogoji, ki so mu jih ponudili Mariborčani za morebitno prekinitev pogodbe. Nekaj časa se je govorilo, da bi lahko okrepil vrste ciprskega prvaka Apoela iz Nikozije, nato pa so govorice zamrle.

Še naprej je treniral z mlajšo ekipo Maribora, odigral na nekaj prijateljskih tekmah, nato pa ga je za okrog sto tisoč evrov odkupila Rijeka. S hrvaškim klubom, ki pod vodstvom Matjaža Keka že nekaj časa ne pozna poraza, je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Rijeka je tako dobila še enega Slovenca. Po trenerju Keku, njegovem pomočniku Matjažu Florjančiču in Samardžiću se bo govorilo tudi o Cvijanoviću. Pred kratkim je bil še standardni član mariborske udarne enajsterice, prebil pa se je tudi v slovensko nogometno reprezentanco, letos pa je počasi izgubljal stik z najboljšimi.

Na Reki ga čaka nova priložnost. Želi si povrniti tekmovalno formo, hrvaški pokalni zmagovalec pa ga potrebuje, saj ima ogromne težave zaradi izpada nekaterih zelo pomembnih zveznih igralcev (Močinić, Maleš, Moises …).

Ker Cvijanović v tej sezoni v dresu Maribora še ni odigral evropske tekme, bo imel možnost, da pri Rijeki v kvalifikacijah za ligo Europa debitira že proti Šerifu.

Ne spreglejte