Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
10. 5. 2015,
8.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Carlo Ancelotti Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Nedelja, 10. 5. 2015, 8.31

8 let

Črna sobota v Madridu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sobote v Madridu ne bodo pomnili po dobrem. Pri Realu so zapravili možnosti za naslov, najverjetneje izgubili pomembnega nogometaša, slabe vesti prihajajo tudi iz Torina.

Med tednom je Real izgubil prvo tekmo polfinala lige prvakov, z 1:2 je klonil proti Juventusu. V sredo ga pred domačimi navijači čaka povratna tekma proti italijanskemu prvaku, a popotnica ni najboljša.

V soboto zvečer so evropski prvaki pred domačimi navijači v derbiju 36. kroga španskega prvenstva proti Valencii le remizirali, bilo je 2:2, in praktično zapravili vse možnosti za naslov prvaka. Barcelona, ta je z 2:0 nekaj pred tem odpravila Real Sociedad, ima zadnja dva kroga pred koncem štiri točke prednosti. Teoretične možnosti za Cristiana Ronalda in soigralce še obstajajo, a verjeti, da bodo Katalonci, ki so ob razliki v zadetkih 20:0 dobili zadnjih pet prvenstvenih tekmah, v zadnjih dveh krogih zapravili kar štiri točke, je seveda nesmiselno.

Real bo oslabljen, Juventus bo močnejši

V Madridu se zavedajo, da so še drugič zapored ostali brez najpomembnejše domače lovorike – v prejšnji sezoni je do naslova presenetljivo prišel njihov mestni tekmec Atletico –, a bolj kot to jih skrbi, da bi se čez nekaj dni poslovili še od lige prvakov. Tudi v luči povratne tekme proti Juventusu sobota namreč ni bila najboljša.

Najprej je iz Torina prišla vest, da je po poškodbi, zaradi katere ni nastopil na prvi tekmi, okreval Paul Pogba. Najbolj cenjeni posameznik Juventusa se je vrnil uspešno, z zadetkom proti Cagliariju, potem je navijače Reala zaskrbela tudi poškodba Tonija Kroosa, ki jo je Nemec staknil proti Valencii. Vezist, ki je lansko poletje Nemčiji pomagal do naslova svetovnega prvaka, na sredini tekmi proti Juventusu najverjetneje ne bo mogel igrati.

Če bo tako, bodo videli Berlin

Kljub vsem težavam optimizem trenerja Reala Carla Ancelottija ni zapustil. "Naslov prvaka bo zdaj veliko težje osvojiti, a dokler obstajajo možnosti, se ne bomo predali," je s floskulo najprej postregel Italijan. "Zabili smo dva gola, zapravili enajstmetrovko in kar trikrat zatresli okvir vrat. Rezultat ni dober, a igrali smo dobro," je dodal.

"Če bomo tako igrali proti Juventusu, nam lahko uspe in se bomo prebili v finale lige prvakov. Vsi moji nogometaši so dali vse od sebe. Če bo tako tudi v sredo, se lahko prebijemo do Berlina (ta bo gostil letošnji finale lige prvakov, op. p.)," je trener, ki je Real maja lani popeljal do desetega naslova evropskega prvaka, decembra pa Madridčanom prinesel tudi lovoriko za klubskega svetovnega prvaka, vse misli usmeril že v sredino tekmo, ki je pred njim in njegovimi varovanci.

Ne spreglejte