Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
9. 2. 2016,
10.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid

Torek, 9. 2. 2016, 10.34

8 let

Cristiano Ronaldo pomiril navijače Reala

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Portugalski nogometni as Cristiano Ronaldo, ki je v ponedeljek prejel nagrado Pichichi, namenjeno najboljšemu strelcu španskega prvenstva, namerava dres madridskega Reala nositi vsaj do poletja 2018.

Prvi zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo je izpovedal željo, da bi rad ostal belim baletnikom zvest do konca pogodbe. Sodelovanje s španskim klubskim velikanom ima sklenjeno do konca sezone 2017/18, tako da bo, če ne bo vmes prišlo do nepričakovanih zasukov, na štadionu Santiago Bernabeu vztrajal vsaj še poltretje leto. ''Pri Realu bi rad ostal še dve leti, nato pa bom razmislil o prihodnosti. V tem času želim osvojiti čim več lovorik. V Španiji sem že sedem let. Tu se odlično počutim. Špansko prvenstvo je zame najmočnejše na svetu,'' je dejal na ponedeljkovi slovesnosti v madridskem gledališču Goya, ko je prejel v roke trofejo Pichichi. Španski športni časnik Marca jo dodeljuje najboljšemu strelcu španskega prvenstva.

Ronaldo jo je prejel že tretjič. ''Nagrado posvečam soigralcem, trenerjem, osebju in vsem, ki so del madridskega Reala. Brez njih ne bi mogel zadeti toliko zadetkov,'' se je zahvalil vsem, ki so mu pomagali do novega uspeha. Največ toplih besed je namenil trenerju Zinedinu Zidanu, ki v njegovih očeh uživa veliko spoštovanje.

V tej sezoni želi na evropski prestol

Navijači madridskega Reala so si lahko ob prebiranju Ronaldove želje oddahnili, saj se je desetkratni evropski prvak znašel pred zahtevnim obdobjem. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) mu je zaradi nespoštovanja pravil pri nakupovanju mladoletnih igralcev naložila hudo kazen. V prihodnjih dveh prestopnih rokih ne bo mogel kupovati novih igralcev, kar je velik udarec za trofejni klub, ki je navajen igrati osrednjo vlogo (vsaj) v času poletnih prestopnih rokov. Če bi letos izgubili še Ronalda, ga ne bi mogli hitro nadomestiti, saj bodo lahko novince kupovali šele poleti 2017. Ime CR7 se je v zadnjih mesecih pogosto povezovalo z dvema snubcema. Oba sta zelo bogata, tako da bi lahko zadostila potrebam dragega prestopa. To sta francoski prvak Paris St. Germain ter njegov nekdanji klub Manchester United. Ker pa si Ronaldo želi, da bi vsaj do poletja 2018 ostale v Madridu, so omenjene skrbi privržencev kraljevega kluba nepotrebne.

''Naredili bomo vse, da osvajamo nove lovorike. Naš velik cilj v tej sezoni je evropski naslov,'' je napovedal zvezdniški napadalec, rojen na otoku Madeira. Prejšnji teden je praznoval 31. rojstni dan.

V pogovoru za televizijsko postajo Bein Sport je razkril, da bi lahko zadnjič na vrhunskem reprezentančnem tekmovanju nastopil leta 2022, ko bo Katar gostil svetovno prvenstvo. Takrat bo Portugalec star 38 let, do takrat pa želi osvojiti še veliko lovorik. Vsaj do poletja 2018 jih bo naskakoval v belem dresu.

Ne spreglejte