Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
5. 4. 2015,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Real Madrid James Rodriguez Luka Modrić

Nedelja, 5. 4. 2015, 18.42

8 let

Cristiano Ronaldo je nazaj!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po tednih neprepoznavnosti je Cristiano Ronaldo potreboval le eno tekmo, da je prepričal tiste, ki so ga kritizirali. V nedeljo je Portugalec eksplodiral in verjetno presenetil celo samega sebe.

V zadnjih dveh mesecih je Real kar štirikrat izgubil. V prvenstvu si je proti mestnemu tekmecu Atleticu privoščil pravcato katastrofo, izgubil je z 0:4. Poraz v Bilbau proti Athleticu z 0:1 je bil prav tako zelo boleč, izgubiti proti večnemu tekmecu Barceloni, Katalonci so bili pred domačimi navijači boljši z 2:1, je vedno nekaj najhujšega, kar lahko Madridčane doleti.

Remi na Santiagu Bernabeu z 1:1 prav tako ni bil najbolj prijeten, vmes se je zvrstil še neverjeten poraz na povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti Schalkeju s 3:4, ko so branilci evropskega naslova celo trepetali za uvrstitev med najboljših osem, pa čeprav so dva tedna pred tem v Nemčiji zmagali z 2:0 in se je zdelo, da jih lahko s poti do ubranitve najprestižnejše klubske lovorike v križišču, v katerem se je srečalo 16 najboljših v tej sezoni, vrže le čudež.

Po slabem nizu, ki je za klub, kot je Real, katastrofalen, so se v Madridu pošteno zatresla tla. Kriza je bila velika, diagnoza pa sledeča. "Cristiano Ronaldo je slab. Pozna se tudi odsotnost poškodovanih Luke Modrića in Jamesa Rodrigueza," so ugotavljali strokovnjaki. Ali je bila diagnoza pravilna, bomo lahko potrdili šele čez nekaj tednov, a po tem, kar so videli na nedeljski prvenstveni tekmi proti Granadi, se lahko navijačem Reala zdaj smeji.

Serija mejnikov, ujel je tudi Lionela Messija

Kolumbijec James Rodriguez se je na igrišče vrnil po dvomesečnem okrevanju po poškodbi, Hrvat Luka Modrić, ki je bil odsoten še dlje, se je vrnil že nekaj časa nazaj, vse kaže, da je majico Reala s številko 7 končno oblekel tudi pravi Cristiano Ronaldo. Vse skupaj je prineslo zmago, kakršnih ne vidimo vsak dan. Granada je bila v Madridu ponižana. Dobesedno. Real je zmagal z 9:1, glavni junak je bil kdo drug kot portugalski zvezdnik.

Le 90 minut je potreboval, da je postavil kar nekaj novih mejnikov. Z zadetki v 30., 36., 38., 54. in za konec 89. v minuti je poskrbel, da bo vsaj nekaj dni spet v središču pozornosti. Ronaldo je sploh prvič v karieri, ki je res bogata, na eni tekmi zadel petkrat. Za serijo treh golov, priljubljeni "hat-trick", je potreboval le osem minut, kar je nov rekord. Ob rekordu tujega nogometaša z najhitrejšim "hat-trickom" v prvi španski ligi bo od zdaj naprej izpisano njegovo ime.

Hkrati se je po številu tekem, v katerih je zabil vsaj tri gole, na vrhu španske lige izenačil z dvema Argentincema. Zdaj je pri številki 28, toliko sta jih dosegla tudi pokojni idol navijačev Reala Alfredo Di Stefano, in zdajšnji veliki rival portugalskega zvezdnika iz vrst Barcelone Lionel Messi.

Ob tem je prišel do jubilejnega 300. prvenstvenega zadetka v karieri. Trikrat je v majici lizbonskega Sportinga zadel na Portugalskem, pri Manchester Unitedu se je ustavil pri števili 84 v angleškem elitnem nogometnem razredu, pri Realu je zdaj pri 213 zadetkih. Le en gol ga loči tudi od mejnika 300. zadetkov pri Realu v vseh tekmovanjih. Zdaj je pri 299. Na klubski lestvici strelcev je na tretjem mestu, a vse bližje Di Stefanu na drugem (308) in Raulu Gonzalesu na prvem mestu (323). Za tak dosežek je potreboval le 287 tekem.

Ronaldo je zdaj pri 36 golih v tej sezoni španskega prvenstva in na dobri poti, da popravi osebni rekord iz sezone 2011/12, ko je sezono sklenil s kar 46 zadetki. Statistiki so hkrati hitro izračunali, da je trenutno dosegel več golov, kot jih je zbralo kar 53 od 98 klubov, ki nastopajo v petih izmed najboljših evropskih nogometnih lig.

Še vedno drži obljubo in molči

Kaj je po vsem skupaj povedal glavni akter zgodbe, ki v zadnjih urah odmeva v športnem svetu? Ne prav veliko. "Vesel sem, da sem zabil pet golov ob pomoči soigralcev in odlični igri celotnega moštva. Hvala za podporo. Vesele praznike," je sporočil prek enega izmed socialnih omrežij, medtem ko se pred novinarskimi diktafoni po tekmi spet ni ustavil. Obljubo izpred tednov, ko je – jezen, ker so ga kritizirali – predstavnikom sedme sile sporočil, da do konca sezone z njimi ne bo govoril, bo očitno držal.

Janu Oblaku zagotovo ni bilo prijetno

Držalo pa bo verjetno tudi to, da se je Real z njim na čelu na zmagovalno pot in v dobro formo vrnil v pravem času. Ravno pred zadnjima mesecema sezone, ko je to najbolj pomembno. Pred zadnjimi devetimi prvenstvenimi krogi, v katerih Madridčane čaka hud boj za španski naslov z Barcelono, ta ima trenutno točko prednosti in tekmo manj), in četrtfinalom lige prvakov, v katerem Real čakata tekmi z mestnim tekmecem Atleticom. V ponovitvi lanskoletnega velikega finala lige prvakov, v katerem utegnemo med vratnicama Atletica spremljati tudi našega Jana Oblaka. Ni kaj, Škofjeločan ob spremljanju današnje tekme, ki je bila v Madridu v času opoldanskega kosila, zagotovo ni bilo lahko.

Ne spreglejte