Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 11. 2013,
20.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Koper NK Krka

Sobota, 30. 11. 2013, 20.00

7 let, 12 mesecev

Čovilo prinesel vodilni položaj Koprčanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Luke Koper so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko z 2:1 (0:0).

Koprčani so z 11. zmago vsaj do nedelje spet prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici. Danes so na Bonifiki rutinsko ugnali predzadnjo Krko, in sicer že tretjič v sezoni. Po zmagah z 2:1 in 1:0 so danes tekmece spet odpravili z golom razlike. Junak tekme je bil Miroslav Čovilo z dvema zadetkoma. Za Koper je to druga zmaga v nizu, za Krko pa drugi zaporedni in skupno 12. poraz.

Maloštevilni gledalci so videli zelo povprečen prvi polčas. Omeniti velja poskus Gorana Galešića, ko je v 12. minuti s približno 10 metrov nevarno streljal, vendar je bil Matko Obradović na mestu. Osem minut pozneje je z glavo dobro meril še Miha Gregorič, spet pa je bil dobro postavljen gostujoči vratar, sicer tudi nekdanji vratar Kopra. Gosti so imeli edino polpriložnost v 29. minuti. Zoran Zeljković je z desne strani s približno 20 metrov dobro meril, a je Igor Nenezić žogo izbil.

V drugem polčasu so domači hitro odločili tekmo. Goran Galešić je v 50. in 56. minuti izvedel prosti strel oziroma kot, obakrat pa je bil najvišji v skoku Miroslav Čovilo. Koprčani so nato po ustaljenem receptu zaprli tekmo in z disciplinirano igro brez posebnih težav branili vodstvo.

V enem redkih nevarnejših napadov Novomeščanov je v zadnji minuti Denis Mojstrović pobegnil po desni strani, podal povratno žogo v sredino, kjer je bil na pravem mestu strelec Žiga Kastrevec. V zaključnih trenutkih bi lahko gostitelji dosegli še tretji zadetek, toda po duhoviti podaji Mateja Pučka je osamljeni Matej Palčič sicer dobro streljal, a zadel le okvir vrat.

Koprčani bodo v 20., zadnjem krogu jesenskega dela prihodnjo nedeljo gostili Olimpijo, Krka pa bo dan prej gostila Gorico.

Ne spreglejte