Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 5. 2012,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Mura Fabijan Cipot

Torek, 1. 5. 2012, 11.37

8 let

Cipot kritičen, Celec optimističen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
O dogodkih pri Muri 05, ki se je znašla pred morda celo prelomno točko, sta spregovorila Fabijan Cipot in Igor Celec. Oba kljub vsem doslej neizpolnjenim še vedno verjame v rešitev.

Mura je med prvoligaše pred sezono prišla po povabilu NZS in vsaj na igrišču opravičila zaupanje. Prekmurci so trenutno le za Mariborom in Olimpijo ter se borijo za evropska tekmovanja. Bolj zaskrbljujoč pa je pogled na klubski račun, s katerega nogometašem že osem mesecev ni prišlo plačilo. Zaradi licenciranja ima Mura čas le še do 15. maja, da vloži pritožbo in pridobi licenco za naslednjo sezono. Kot je že zatrdil predsednik kluba, Miroslav Topič, bodo v prvi fazi uredili plače iz lanskega koledarskega leta, do konca maja pa bojda še preostale obveznosti. "Obljubljeno nam je bilo do konca tedna," je o prvih nakazilih, ki naj bi prišli z že večkrat omenjenimi italijanskimi investitorji, dejal Fabijan Cipot in dodal: "Ostale dolgove pa naj bi prejeli v naslednjih dveh tednih. O omenjenih investitorjih pa vam ne vem ničesar povedati," odgovarja nekdanji slovenski reprezentant.

Mladi so pokazali karakter in kakovost

Seveda se ni mogel izogniti tudi kritiki, a kljub temu še vedno verjame v rešitev prekmurskega kluba, ki je celo pri vrhu obiskanosti.

"Ni lepa situacija. Razumemo, da je težka gospodarska situacija, vendar vse skupaj je šlo že predaleč. To je seveda kritika klubu. Ni lahko, če ne prejemaš zasluženega plačila. Razumeš, če se zamuja dva tedna. Pošteno smo garali in si plače zaslužili, tudi rezultati pa kažejo na naš trud," poudarja branilec Mure, ki je kot kapetan spregovoril tudi o ozračju v slačilnici, ki je polna mladeničev. "Mladi so karakterno močni, tudi trener Ante Šimundža se zna spopasti s tem. Predvsem pa se zavedajo, da igrajo zase, pokazali so karakter in kakovost in so s tem tudi na ogled drugim interesentom. Upam, da se bo rešilo," je povedal 35-letni nogometaš, ki se morda po sezoni celo utegne posloviti od zelenic. "O nadaljevanju kariere še ne bi govoril, predvsem bo to odvisno od stanja v klubu, zdravja in motiva," je še zaključil Cipot

Ne spreglejte