Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 8. 2009,
16.02

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 27. 8. 2009, 16.02

6 let, 1 mesec

Chovanec: Ne smemo si privoščiti podcenjevanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Nogometaši Sparte bodo drevi Mariborčane pričakali na krilih treh zaporednih zmag, ki so izbrance Jožefa Chovaneca napolnile z dodatno samozavestjo. Največ težav pričakujejo s strani Tavaresa.

Pražani bi uvrstitev v skupinski del lige Europa izpustili iz rok le v primeru visokega domačega poraza, ki pa ga na Generali Areni ne pričakuje prav nihče. Še posebej po nizu zaporednih zmag in odličnega izhodišča s prve tekme v Ljudskem vrtu (2:0). ''Psihološka prednost je na naši strani, a to ne pomeni še ničesar. Ne smemo si privoščiti podcenjevanja, ki bi nam lahko prizadejalo strašne posledice,'' meni trener čeških podprvakov Jožef Chovanec, ki bi se rad domačemu občinstvu (zbralo naj bi se okrog 15.000 gledalcev) predstavil z napadalnim pristopom svojih izbrancev. ''Najbolj moramo paziti na Brazilca Tavaresa, ki je zelo hiter in nepredvidljiv. Maribor bo verjetno zaigral napadalno. Tako kot na prvi tekmi, ko nas je zelo namučil, zato moramo v obrambi ostati vseh 90 minut zelo zbrani,'' je za uradno stran največjega praškega kluba povedal branilec Roman Hubnik in ponovil, da je razpoloženje v ekipi po treh zaporednih zmagah odlično.

Poleg znanega ''veterana'' Patrika Bergerja in Jirija Kladrubskyja, ki sta zaradi zdravstvenih težav izpustila že dvoboj v Mariboru, nista povsem pripravljena tudi Luboš Hušek in Martin Sus. Ostali nogometaši Sparte naj bi bili nared, tudi dolgo odsotni zvezni igralec Juraj Kucka, ki je pred dnevi odigral končnico prvoligaškega srečanja z moštvom Mlada Boleslav. Zmaga je takrat ostala v Pragi, kako pa se bo razpletel evropski dvoboj drevi?

Ne spreglejte