Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2008,
8.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 19. 2. 2008, 8.54

8 let

Chelsea v pirejskem kotlu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Olympiakosa, med katere sodi tudi Slovenec Mirnes Šišič, bodo v prvi tekmi osmine finala lige prvakov gostili Chelsea.

Grški prvak se je v nadaljevanje lige prvakov uvrstil kot drugouvrščeni iz skupine C. To pa jim je uspelo prvič po kar devetih letih. V skupinskem delu je bil pred njimi uvrščen le Real Madrid, z enakim izkupičkom treh zmag, dveh remijev in enega poraza. Tri zmage in trije remiji pa je izkupiček Londončanov, ki se še kako dobro zavedajo težkega gostovanja v Atenah.

Šišič edini slovenski predstavnik

V nadaljevanju lige prvakov bo na svojo priložnost čakal tudi slovenski reprezentant Mirnesa Šišiča, ki je v grško prestolnico prišel šele v zimskem prestopnem roku.

Olympiakos je trenutno vodilna ekipa grškega prvenstva, poraza pa ne poznajo že več kot tri mesece. Tudi Chelsea je nazadnje klonil v lanskem koledarskem letu natančneje decembra, ko so igrišče sklonjenih glav zapuščali na gostovanju pri Arsenalu. Pirejcem še nikoli ni uspelo v izločilnih bojih napredovati proti kakšnemu izmed angleških klubov, zato jih tudi tokrat čaka nadvse težka naloga. Vendar pa "modri" nimajo veliko izkušenj z grškimi klubi, saj so se doslej pred nekaj manj kot štirimi desetletji pomerili le z Arisom v pokalu pokalnih zmagovalcev.

Močnejši za Ballacka in Anelko

Chelsea je imel v letošnji sezoni številne težave s poškodovanimi igralci, zato je trener Avram Grant še kako vesel povratka Franka Lamparda reprezentantov iz afriškega pokala narodov, še vedno pa ni nared kapetan Londončanov John Terry. Je pa zanimivo, da so Londončani v drugem delu lige prvakov močnejši za nemškega zvezdnika Michaela Ballacka, ki v skupinskem delu ni bil prijavljen in ni imel pravice nastopa. Pomagal pa bo lahko tudi novinec iz zimskega prestopnega roka, Francoz Nicolas Anelka.

Pri Olympiacosu gre opozoriti na dva srbska nogometaša. Prvi je napadalec Darko Kovačević, ki je dosegel tri zadetke, podobno kot Luciano Galletti, in Ieroklis Stoltidis ter "zimzeleni" Predrag Djordjević. Kapetan "rdeče-belih pa je s štirimi podajami ob Andrei Pirlo tudi najboljši asistent lige prvakov.

Ne spreglejte