Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
17. 12. 2007,
13.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 12. 2007, 13.19

8 let

Cesar in Koren na vrhu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Minuli konec tedna so bili spet aktivni številni izmed slovenskih nogometašev, ki si kruh služijo v tujini.

Anglija V drugi angleški ligi je West Bromwich Albion v 22. krogu pred domačimi navijači, ki se jih je zbralo 20.000, premagal Charlton s 4:2, Boštjan Cesar in Robert Koren pa sta igrala devetdeset minut. Ker je do tega kroga vodilni Watford izgubil, se je WBA povzpel na prvo mesto in je na zelo dobri poti, da se ob koncu sezone uvrsti med elito.

Italija Udinese si je v 16. krogu elitne Serie A privoščil manjši spodrsljaj in v gosteh izgubil proti Catanii z 0:2. Samir Handanovič je branil vrata gostov od prve do zadnje minute.

V Serie B je od Slovencev igral le Zlatko Dedič. Trener ga je na igrišče poslal v 68. minuti domače tekme proti Vicenzi, ki se je končala brez zadetkov. Anej Lovrečič ni igral pri zmagi Lecceja nad Albioleffejem s 3:0, medtem ko Jasmin Handanovič ni nastopil za Mantovo, ki je v Veroni premagala Chievo s 3:2.

Španija Po odhodu Hectorja Cuperja je Branko Ilič pri Betisu spet 'zaživel'. Še tretjič zapored je tekmo začel v prvi postavi in pomagal soigralcem do druge zaporedne prvenstvene zmage. Zeleno-beli so pred domačimi navijači s 3:1 premagali Almerio, Ilič pa je igral do 63. minute in si prislužil rumeni karton.

V drugi ligi Dalibor Stevanovič še vedno čaka na priložnost. Real Sociedad je tokrat z 2:1 v gosteh premagal Granado 74, nekdanji član Domžal pa je celo tekmo spremljal s klopi.

Nemčija V prvi ligi so nogometaši odigrali zadnji krog pred odhodom na zimski odmor. Za Bojana Prašnikarja bo 'počitek' zelo ugoden. V zadnji tekmi je namreč Energie Cottbus navdušil in visoko s 5:1 pred domačimi navijači premagal Hannover s 5:1. S polnim izkupičkom se je prvič po 2. krogu povzpel z zadnjega mesta na razpredelnici, hkrati pa se vpisal v klubsko zgodovino. To je namreč najvišja prvoligaška zmaga Energieja doslej. HSV je z 1:1 remiziral v Karlsruheju, Mišo Brečko ni igral. Podobno velja za Klemna Lavriča, ki ga zaradi smrti v družini ni bilo v ekipi Duisburga, ki je doma z 0:1 izgubil proti Eintrachtu iz Frankfurta.

V drugi nemški ligi se je Goran Šukalo pri Koblenzu poškodoval. Že v enajsti minuti tekme proti Aachnu, ki se je končala brez zadetkov, je moral zaradi poškodbe mišice z igrišča. Matej Mavrič je igral devetdeset minut. Wehen je z 2:2 remiziral proti Freiburgu, do točke pa je soigralcem izdatno pomagal Aleš Kokot, ki je v 29. zadel za 2:1, ko je uspešno realiziral najstrožjo kazen.

Francija Če gre soditi po prvi tekmi Jeana-Luca Rutyja na klopi prvoligaša Sochauxa, se Valterju Birsi in Bojanu Jokiču pri novem trenerju ne obeta nič dobrega. Pri zmagi Sochauxa v gosteh nad Metzom z 2:1 nista igrala. Prvi si je tekmo ogledal s klopi, drugi pa s tribune, saj ga ni bilo v kadru prve ekipe.

Izrael Najboljši izraelski klubi so odigrali zadnjih prvenstveni krog koledarskega leta, Maccami iz Herzliye je gostoval pri Maccabiju iz Netanye, tekma pa se je končala brez zadetkov. Mitja Mörec je igral za goste le do 38. minute, saj si je poškodoval stegensko mišico.

Avstrija V zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva sta Mile Ačimovič in Sašo Fornezzi odigrala devetdeset minut za dunajsko Austrio, ki je v Mattersburgu remizirala z 1:1.

Ne spreglejte