Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 1. 2015,
16.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Celje Simon Rožman Benjamin Verbič Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 12. 1. 2015, 16.28

8 let

Celjski stroj je zahrumel, Verbič se ne boji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Celjani, poleg Domžal največje pozitivno presenečenje jesenskega dela 1. SNL, so v ponedeljek opravili uvodni trening. Prvi zvezdnik Benjamin Verbič se ne obremenjuje z namigovanji o prestopu.

Kdo lahko premaga Celjane? V jesenskem delu so si tekmeci s tem vprašanjem belili glavo vse od sredine poletja. Ekipa, ki jo vodi Simon Rožman, najmlajši prvoligaški trener na sončni strani Alp, ni doživela poraza že 22 zaporednih srečanj, na lestvici pa prezimila na izvrstnem tretjem mestu. Zaostanek za vodilnimi Domžalami znaša le štiri točke, veliki cilj pa je preboj v Evropo.

Rumeno-modri bodo cilj naskakovali brez nekaterih igralcev, ki so jeseni iskali srečo v knežjem mestu. Celjskega dresa ne bodo več oblekli Hrvat Mislav Oršić, ki je odšel v Južno Korejo, Primorec Anej Lovrečič, ki se je preselil v Beograd, in Ljubljančan Dejan Djermanović, ki se je vrnil v rojstno mesto.

''Naša ekipa žal ne bo več enaka tisti iz jesenskega dela. Igralci, ki so odšli, so prispevali k naši dobri igri, a verjamem, da bo klub zagotovil dobra nadomestila, s katerimi bo zapomnil vrzel. Ni se bati za nastope Celja v spomladanskem delu,'' razmišlja Benjamin Verbič, po nekaterih statističnih pregledih celo najboljši posameznik jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije.

Odločalo se bo v zadnjih dneh

Zanj vlada veliko zanimanje, povezujejo ga z Mariborom in tujino, sam pa se z namigovanji ne obremenjuje. ''Vse je še odprto. Če se bo kaj rešilo, se bo v zadnjih dneh zimskega prestopnega roka. Za zdaj ni nič končanega, seveda obstaja tudi možnost, da bi ostal v Celju. Se pa s prestopom ne obremenjujem, ampak se skušam zgolj motivirati za čim boljše treninge,'' je povedal strelec devetih zadetkov.

Priprave je tako kot soigralci začel 2. januarja z individualnimi treningi, poudarek je bil na tekalnem delu. Ko so se Celjani v ponedeljek prvič zbrali na skupnem treningu v mestu ob Savinji, so prvič delali tudi z žogo. ''Bil je dolg in zanimiv trening. Veselim se že prihodnjih,'' po treningu, ki je potekal na štadionu Olimp, ni skrival pozitivne energije, s katero bo lažje prebrodil najtežje in najnapornejše obdobje priprav.

Mladi reprezentant BiH je postal polnoleten

Uvodnega treninga se je udeležilo 28 nogometašev, trener Rožman pa lahko po novem računa tudi na nadarjenega napadalca iz Bosne in Hercegovine.

Adnan Bašić je reprezentant BiH do 19 let, decembra pa je postal polnoleten. Tako lahko še naprej nabira izkušnje tudi za celjske mladince, hkrati pa je pridobil možnost nastopa za člane. Kandidiral pa bo tudi za mesto v konici napada, kjer je v jesenskem delu kraljeval Nigerijec Sunny.

Celjani se bodo dva tedna pripravljali doma, nato jih bo pot ponesla v hrvaško Istro. Njihova postojanka bo Novigrad.

Ne spreglejte