Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2015,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

poročilo Celje Luka Koper

Sobota, 2. 5. 2015, 20.19

8 let

Celje od 0:2 do 3:2 (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši iz Celja so v tekmi 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 3:2 (0:2).

Drugouvrščeni Celjani so se z zmago nad Koprčani pet krogov pred koncem državnega prvenstva vodilnim Mariborčanom približali na pet točk. V prvem polčasu je kazalo na zmago Primorcev, ki so polčas zaključili z 2:0, v drugem pa je Štajercem - ob dveh igralcih več na igrišču - uspel popoln preobrat za končno zmago s 3:2.

Koprčani so sijajno odprli tekmo in si že po štirih minutah skočili v objem po golu Gorana Galešića, ki je s s pridom izkoristil napako Matica Žitka in zadel za 1:0. Celjane hitro prejet zadetek ni zmedel, hitro so zagospodarili na igrišču, a svoje premoči niso izkoristili, najlepši priložnosti pa sta zapravila Danijel Miškić in Ivan Lendrić.

V končnici prvega polčasa je bilo izjemno razburljivo, Koprčane je najprej v delirij navdušenja pahnil Amar Rahmanović, ki je po kotu z glavo povišal na 2:0, a le minuto zatem po prekršku nad Benjaminom Verbičem prejel še drugi rumeni karton in zapustil igrišče. V sodnikovem podaljšku je bilo še nekaj razburljivih trenutkov, najprej je zavoljo drugega rumenega kartona moral z igrišča še Miha Gregorič, Verbič pa je z 22 metrov zadel okvir vrat.

Nogometaši iz mesta ob Savinji so v drugem polčasu pritisnili na koprska vrata, a Primorci so jim uspešno kljubovali do 61. minute, ko je "akcijo rezervistov" Jana Šporna in Jirija Jeslineka z zadetkom kronal Šporn. Le pet minut kasneje je bilo 2:2 - vnovič je bil asistent Jeslinek, njegovo podajo z desne strani pa je realiziral Nigerijec Sunny Ogbemudia Omoregie in po natančnem strelu z glavo tekmo postavil v začetno izhodišče.

V izdihljajih tekme je Celjanom uspel popoln preobrat, znova pa se je v glavni vlogi znašel igralec s klopi. Izkušeni Sebastian Gobec, ki je v 71. minuti zamenjal Žitka, je z roba kazenskega prostora sprožil silovit strel za končno zmago s 3:2.

Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, koprska pa bo gostila Zavrć. Obe tekmi bosta v sredo, 6. maja.

Ne spreglejte