Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
9.08

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 9.08

8 let, 2 meseca

Celjani tik pod vrhom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Mika CM Celja so v 4. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Dravo s 6:0 (2:0).

Nogometaši iz Celja so kot prerojeni začeli letošnjo sezono. Po štirih krogih so brez poraza na trenutno drugem mestu prvenstvene lestvice, zahvaljujoč tudi današnji visoki zmagi nad ptujsko Dravo. Slednja namreč nikakor ni našla recepta za zelo dobro predstavo izbrancev Pavla Pinnija. Drava, ki si glede na igralski kader želi biti vsaj blizu vrha slovenskega nogometa, je za zdaj na skromnem devetem mestu z le eno zmago.

Celjani, tokrat jim učinkovitost ni predstavljala prav nobenih težav, so revijo golov napovedali že na začetku tekme, ko je po podaji Gobca Križnik le za las z glavo zgrešil vrata Drave. V deseti minuti je Gorinšek podal do Pečnika, ta je preigral enega od gostujočih nogometašev in streljal v desno stran Dabanovičevih vrat. Ptujski čuvaj mreže je žogo odbil do Travnerja, ki pa je meril nenatančno.

Tri minute pozneje se je z lepo podajo s peto izkazal Rusič, ki je zaposlil Beršnjaka, ta pa je z 12 metrov meril mimo desne vratnice. Potem se je začela prava "kanonada" domačega moštva. V 16. minuti je Travner našel Beršnjaka, ta je preigral enega od gostujočih nogometašev in pod Dabanovičem žogo poslal v mrežo. Devet minut pozneje je bil po podaji iz kota v kazenskem prostoru najvišji Marlon in prednost povišal na 2:0. Zadnji priložnosti v prvem delu igre sta v 29. in 30. minuti zapravila Pečnik in Gorinšek.

V drugem polčasu so Ptujčani doživeli pravi potop. V 55. minuti je s prostega strela z 20 metrov Sešlar mojstrsko zadel desni kot Dabanovičevih vrat in odločil tekmo. Toda že tri minute pozneje se je kljub visoki prednosti Dravina mreža spet tresla, tokrat je bil krivec kar Šterbal, ki je žogo po udarcu iz kota nespretno spravil v lastno mrežo.

Peti zadetek na tekmi je v 60. minuti prispeval Rusič, ki je enega izmed izbrancev Dražena Beseka "vrgel iz igre" in na koncu žogo poslal v gol med nogama nekdanjega reprezentančnega vratarja Dabanoviča. V 68. minuti so eno redkih priložnosti zapravili gosti prek Drevenška (v 78. minuti je moral iz igre zaradi drugega rumenega kartona po grobem prekršku), malce zatem pa še prek Horvata. Številčno prednost je takoj izkoristil Gorinšek, ki je dokončno zapečatil usodo svojega nekdanjega moštva.

Ne spreglejte